dissabte, 15 de març del 2008

Tibet is not Xina

De tant en tant els mitjans de comunicació és fan ressò de conflictes “oblidats”. Els últims dies s’està parlant de la dura repressió (amb morts i ferits) que el govern xinès ha dut a terme contra diverses protestes portades a terme per monjos budistes tibetans que recordaven l’aniversari de la rebel·lió tibetana contra Pequín el 1959.

Mentre tant, els governs occidentals reaccionen tímidament o, com el cas dels Estats Units que, en el seu detallat informe anual sobre la situació dels drets humans del 2007, exclou la Xina de la llista negra perquè considera que ha fet avenços en la matèria (xD).

El govern xinès no respecta els drets humans, ni les llibertats més elementals i molt menys les diferents nacionalitats que hi ha a l’interior de les seves fronteres.

Aquesta situació es ben coneguda per tothom des de fa anys. Però, tot i així, es premia a la Xina acceptant-la a l’Organització Mundial del Comerç o encarregant-li l’organització dels Jocs Olímpics del 2008 (esdeveniment que mou milions d’euros).

- Es que no s’ha de barrejar política i esport, ens diuen. I es queden tan amples. De veritat que cap país no s’està plantejant seriosament la possibilitat de fer un boicot als Jocs Olímpics?????

Un cop més, els nostres governants anteposen interessos econòmics al dret a la vida i és que més de 1.300.000.000 de xinesos són un mercat molt apetitós encara que hi hagi morts pel mig.