diumenge, 31 d’octubre del 2010

Les Escoles Velles

La residència "Les Escoles Velles" ja és una realitat. Desprès de la inauguració encoberta del juny de 2009, finalment, l'agost del 2010 va entrar en funcionament i, a poc a poc, les habitacions es van omplint d'usuaris. Ara, però, cal esperar una ràpida obertura del centre de dia.
Es tracta d'un servei fonamental per a la gent gran, però també un notícia positiva per la creació de llocs de treball directes i indirectes que suposa en un moment d'evident crisi econòmica.
La única pega que li trobo és la seva ubicació. Per què allí? A les escoles velles?
Podríem parlar de la sensació excessivament encaixonada que té o dels problemes que ha generat el manteniment de l'edifici històric (?). Però, l'incovenient més gran és la seva accessibilitat. És un lloc que en el seu moment no presentava cap dificultat per als xiquets i xiquetes que hi anavem a estudiar, però que planteja enormes problemes per a la gent gran i les seves famílies.
Si ets usuari i no tens problemes excessius de mobilitat t'ho pensaràs dues vegades a l'hora de sortir a fer un vol perquè la tornada serà feixuga (costes i escales). I si ets visitant de fora vila tindràs problemes d'aparcament perquè els pocs que hi ha estan ocupats pels treballadors.
A més, allunyem del poble a gent gran que no podrà sortir a passejar per la plaça de l'esglèsia, ni fer un vol pel mercat, ni disfrutar del nou passeig de l'Ebre.

dijous, 21 d’octubre del 2010

On és la Fira de Flix?

Entre els anys 1995 i 2005 es va organitzar a Flix la Mostra , una "mostra" bianual que intentava potenciar el caracter comercial i industrial del poble. Sempre em va fer gràcia aquest eufemisme (mostra) que intentava evitar el rodolí de trist record per al nostre poble (acabar com la fira de Flix, que va acabar....).
Semblava que la idea era bona, s'hi agefia a la següent edició, amb molt bon criteri, la FIRA DEL PESCADOR ESPORTIU i una sèrie d'activitats lúdiques i festives que ajudaven a crear l'ambient de festa. Es feien campionats de pesca, trobada de puntaires, exposicions, degustació de la popular clotxa, alguna obra de teatre, grallers, campionats de botifarra, atraccions i, fins i tot, una mostra dels oficis del camp i dels ibers que van tenir molt bona acceptació entre la gent.
Malgrat tot, la MOSTRA FLIX no es va arribar a consolidar mai. Es feia a la tardor, desprès alguna edició em sembla que es va canviar a la primavera i ara, de fet, ja ha desaparegut. Falta d'iniciativa, canvis en la localització, cansament, poca visió, desgana o no saber vendre el producte, és igual, la dita s'ha tornat a cumplir.
Mentrestant, a Móra la Nova celebren la 179 FIRA AGRÍCOLA, RAMADERA I INDUSTRIAL. S'organitza des del 1831, un any desprès que Ferran VII concedís la carta de població a Móra la Nova que li donava la independència.
Es preveu que entre el 21 i el 24 d'octubre la fira rebrà 50.000 visites que podran disfrutar dels estants dels 170 expositors previstos. A més a mes, s'organitza la Fira del Vi per a promocionar i difondre els productes del nostre territori i la Fira d'Art de Joves Artistes de la Ribera d'Ebre.
Doncs això, aquest cap de setmana aneu a fires a Móra la Nova.

dimarts, 12 d’octubre del 2010

Test d'intel·ligència

Aquest test d'intel·ligència està en castellà, però com que dominem els dos idiomes no tindrem cap problema en fer-lo. Però si no tens espera clica aquí.

dijous, 7 d’octubre del 2010

Cap de setmana ple

Aquest cap de setmana tenim diversos actes per triar i remenar. Jo ni destacaria tres: la IX Festa de l'Aiguardent de Prat de Comte, el XLIII Aplec del remei de Flix i l'Open BTT 2010 Costa Daura també a Flix.
Crec que hi ha temps per anar a tot arreu, però jo començaria el dissabte per la Festa de l'Aiguardent de Prat de Comte. Un viatge curt, durant el qual pots disfrutar del paisatge de la Terra Alta i de les serres que l'envolten, i un poble amb encant que obre les portes per acollir els alambins de particulars i les diferents mostres d'entitats, cellers i cooperatives de la Terra Alta que oferiran degustacions d'aiguardents d'herbes, de mel o de fruites acompanyades de pastissos típics.
Diumenga pel matí, i encara resacosos, ens podríem allargar al circuït local "Bassa les clotxes"de BTT per gaudir de l'Open Costa Daurada. És la ultima prova de la Copa Tarragona de BTT 2010. A partir de les 11 es donaran les sortides en categories elit, sots-23 i sots-21 que faran 5 voltes, un minut després juniors, màsters 30 i sèniors 4 voltes, i per últim cadets fèmines i veterans que faran 3 voltes al circuit de 8,3 km. Per finalitzar a partir de les 13:30 entrega de trofeus de la prova i de la general del campionat.
Finalment, diumenge desprès de dinar, i sense perdre temps, ens podríem allargar a l'ermita del Remei i disfrutar de la segona part de l'Aplec. Desprès de ballar les sardanes de la tarda podrem disfrutar de coc i vi dolç per a tothom.


dimecres, 6 d’octubre del 2010