dijous, 27 de març de 2008

Festa de les Cigonyes a Flix

Diumenge 30 de març a Sebes (Flix) se celebrarà la Festa de les Cigonyes, i ja en van sis. La cigonya s’ha convertit en el símbol de la Reserva Natural, encara que les activitats que du a terme el Grup de Natura Freixe, gestor de la reserva, van més enllà que la ja consolidada reintroducció d’aquest animal al nostre territori.

Aquest mateix dia, amb motiu del 25è aniversari de Catalunya Ràdio i el 10è aniversari de la Fundació Territori i Paisatge de l'Obra Social de Caixa Catalunya, s’ha aprofitat l’ocasió per celebrar una gran festa amb 35 plantades populars repartides per tota la geografia catalana que representarà uns 35.000 arbres. La Reserva de Sebes ha estat un dels llocs escollits i s’hi plantaran prop de 1.000 arbres d’espècies autòctones de bosc de ribera.

Els actes.

La programació dels actes lúdics de la Festa de les Cigonyes i la plantada d’arbres queden de la forma següent:

Al Mas del Director:

A partir de les 9:30, jocs d’enginy per a totes les edats a càrrec del Traginer de Jocs.

A les 11:00 representació de l’espectacle “Monstres”, per a totes les edats, a càrrec de la Banda del Drac.

A les 12:00 Parlaments i lliurament de Diplomes als Voluntaris de la Reserva i a tots els nadons de l’any 2007 de la comarca i poblacions veïnes de Flix.

A les 13:00 Foto de família i alliberament de fauna salvatge provinent del Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Vallcalent (Lleida).

Al Mas de Pitoia

Els horaris per a la plantada d’arbres seran: 9:30, 10:30 i 12:30.

A partir de les 9:15 es podrà accedir a la reserva amb transport gratuït: un trenet, un autocar i el carruatge l’arpella.