dimecres, 20 d’agost del 2008

Aquest any GUAI

Aquestes festes majors han estat unes festes diferents per diverses qüestions. En primer lloc han estat unes festes de retrobaments, com sempre, si! però aquest any especialment perquè la gent ha retornat als seus orígens, gent que feia temps que no veiem.

Aquests coses solen passar en època de crisi, la gent es recull i sol retornar al seu lloc d’origen, amb els seus i el seu.

Això sembla que ens fa a tots més humans, deixem de pensar i desitjar coses banals i preferim donar valor a altres que no ens costen ni un “euro” com són deixar aflorar els sentiments i les vivències.

D’altra banda, han estat un èxit de festes (sempre hi ha coses per millorar), molt ben organitzades, amb una gran quantitat i varietat d’actes, molt d’ells de molta qualitat i seguits massivament.

Molta gent la nit que s’ha recuperat l’espectacle, diversió cada nit a la plaça del mercat, disfresses a dojo, uns Xofars consolidats (impagable veure despuntar el dia i com la gent s’anava posant les ulleres de sol al ritme d’una música electrònica que ben punxada és ballable i “escoltable”), etc. etc. etc.

La barreja de les dues qüestions ha resultat un producte excepcional que ens ha fet passar-ho d’allò més bé. Gràcies a qui ho hagi fet possible i fins l’any que bé.

11 comentaris:

Unknown ha dit...

Et refereixes a les festes de Flix, o estàs parlant d'un altre poble?. Crec que tu i jo no hem tingut les mateixes festes. A mi m'ha semblat que a més a més de la manca d'organització han estat unes festes dirigides a fer gastar diners en un lloc concret i una falta de respecte per les persones que vam creure que ens portaven un espectacle que valia la pena i vam pagar per veure'l.

Anònim ha dit...

Respecto molt la teva opinió, però potser tu i jo no ho hem vist amb els mateixos ulls.
Al teu entendre unes festes molt boniques, però a quin preu??
Al preu de pagar un espectacle fora de les espectatives d'una població com Flix?
O al fet de pagar per tres dies de Xofars que anys endarrera eren gartuits?
O potser pel fet de tenir espectacles només a la plaça del Mercat, per donar-li tots els guanys a un sol bar, quan si tenim en compte que la majoria de bars estan a les rodalies de la Placeta de l'esglèsia, els guanys s'haguessin pogut repartir entre molts d'altres. Que si, que són Festes Majors, però n'hi que s'hi guanyen els sou de tot l'any!!

Anònim ha dit...

Que diuen aquests? No llegeixen els parèntesi? O què?.
L'espectacle era Grease Tour i si us haguéssiu informat una mica sabríeu que no era el mateix que el que es fa a BCN. A més no es pot comparar mai allò que es fa en un teatre amb el que es fa a l'aire lliure (per cert, a mi tampoc em va agradar).
Un espectacle fora de les expectatives de Flix? O sou molt joves o no teniu memòria, però a Flix venia la companyia Dagoll Dagom.
Pagar als Xofars? Què menys si es vol afrontar la inversió que suposa. O es que us penseu que sou a Gràcia?
Espectacles a la plaça del mercat? De que parlem de festes o de política?
En conjunt les festes han estat més que acceptables.

Xavier

Anònim ha dit...

A mi m 'han semblat rancies, com pensades per a un sector determinat, sense tenir en compte altres sectors. Gens innovadores i molt, molt cares

Anònim ha dit...

Marià!!!
no sé... a mi m'ha semblat que no hi havia massa ambient de festa major. Anys enrera era impossible assentar-te a un bar de l'avinguda catalunya a fer un beure cap al tardet però aquest any hi havia un munt de taules buides!
La única nit que hi havia gent a la pista va ser la de nueva etapa, la resta no sé si pel fred o què però no hi havia massa gent, i quan es podia pagar el preu jove ja no hi quedava ningú.
Suposo que s'han ajuntat diversos factors: fred, crisis, entrada jove massa tard (després ho van arreglar!)...
Em quedo amb els concerts del Mercat! Com me va costar arribar a la barra!!! jeje.
Petonets

laiaipunto

Anònim ha dit...

aixo de la plaça del mercat es un escandol
ya gent que es ppreparen les festes a "mida"

Anònim ha dit...

on són les festes populars? i tant que ens ho hem passat bé per que són festes, però per res més... Flix ha d'apostar per unes festes populars, atrevides i participatives. A la social a pagar, als xofars a pagar (6.000 euros la nit valia l'equip de só) i l'únic gratuït era la plaça del mercat on s'acavaven els concerts a les dues de la nit i es donave negoci a un sol bar, diem-ho clar: AL SOCIATA!. En fí... unes festes fetes a la mida dels FARDONS!

Anònim ha dit...

les festes sempre són millorables, però per un poble petit com Flix no estan gens malament!

Anònim ha dit...

als bars del poble et posaven gots de vidre y al bar "popular fardon"
de plastic pero soltan un €

Anònim ha dit...

NO ERA. OBLIGATORI,CONSUMIR AL BAR DELS FARDONS.

Joe ha dit...

Doncs jo crec que menys el penós espectacle de Grease, tot l'altre ha estat força bé. Les actuacions d'Hotel Cochambre i els grups de versions dels Beatles, Rolling i Queen a la plaça del mercat van ser genials i l'ambient del poble no estava gens malament. Podrien haver estat millor? Sí, cada any podrien haver estat millor.

Salu2 Marià!