diumenge, 30 de novembre del 2008

Novetats

Ja sabeu que els dies 15 i 16 de novembre va tenir lloc a Flix unes jornades commemoratives de la fi de la Batalla de l'Ebre. D'aquestes jornades, a part de recordar la gent que hi va perdre la vida i l'homenatge fet als principals caps militars republicans que hi van participar, n'hem tret uns nous equipaments culturals.

Per una banda la museïtzació del refugi del carrer Sant Josep. Una il·luminació adient que crea una atmosfera de penombra, uns planells informatius amb fotos dels avions que venien a bombardejar el poble i dels efectes causats, un audiovisual, la possibilitat de llegir els grafitis de 1937... Tot ens ajuda a posar-nos en la pell d'aquella gent que amb la por al cos esperava que les bombes deixessin de caure.


D'altra banda el monument Memorial a la República i al pont de ferro de Flix, darrer pas del riu que va ser destruït i que marcà la fi de la Batalla de l'Ebre. Monument situat al marge esquerre del riu (a l'altra banda del pont).

Per cert, algú haurà d'explicar perquè en els parlaments, l'autoritat local no va esmentar a la persona (de Flix) que va tenir la idea d'agafar aquest dos blocs de formigó extrets de la presa per les obres del reg i reaprofitar-los per fer el monument. I, en canvi, va donar tot el protagonisme a l'empresa (forània) que va fer el disseny del monument en base a aquesta idea.

2 comentaris:

quim ha dit...

Que hay de lo nuestroooooo!!!
Amb musica de ranxera...

Xeic va, diguem alguna cosa abans de que se m'arrofredo la caldera...

Anònim ha dit...

tambe podrien dir si serà l'ultim monument ho anirem posan referències a la guerra civil a cada cantó del poble