dilluns, 16 de març del 2009

Culo, he dicho culo

Ja n'hi ha prou de fer servir lo nostre territori com si fos una parcel·la privada del governant de torn. La política mediambiental d'aquest país sempre és la mateixa mani qui mani, i els perjudicats no cal ni dir-ho.
Nuclears amb dubtosos sistemes de seguretat que es volen presentar com la millor alternativa al problema energètic. Macroabocadors que ningú volia i als qui cap polític s'hi ha oposat. Transvasaments segons els temps que fa. Centrals tèrmiques o parcs eòlics que surten com bolets. Fins i tot, els regs del Vingalis o dels Monredons estan destrossant el paisatge: camins, sendes, marges, espones, bancals.. Les màquines no tenen pietat.
Per això, com diria el galaico-catalan: "Que cojan la puta política medio ambiental del gobierno i que se la metan por el culo"

http://22marc2009.blogspot.com/

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Amb tots els respectes, crec Marià que aquest tema és molt delicat i ja sigui de pas, comença a estar una mica rallat. Molt bé...treiem les nuclears...llavors...d'on treiem l'energia? Clar, és molt fàcil dir nuclears no, però si fem números, representen un percentatge MOLT ELEVAT de la energia elèctrica produïda a Espanya. Ok, val...doncs les treiem...parcs eòlics? Tampoc, perquè produeixen impacte visual no? Val Ok, hidroelèctriques? Tampoc? Coi, i què fem? Ah, clar, solars...bona idea...llàstima que tenen un rendiment pèssim del 10% (és a dir, sols el 10% de la radiació del Sol es converteix en electricitat). Ah! I un altre problema de les solars, és que es gasta més energia en produir les plaques que no pas la que donen els primers anys de funcionament.
Amb això no vull pas dir que les alternatives renovables no siguin viables, la única cosa que demano és una mica de flexibilitat i coneixement. Hi ha una comunitat científica molt gran dedicada a buscar la viabilitat de la FUSIÓ nuclear comercial (http://www.iter.org/), que permetrà produir quantitats bestials d'energia de forma sostenible, ja que utilitza hidrogen (l'element més comú de l'univers), sense els inconvenients radioactius de les centrals de FISIÓ, ja que les quantitats de residus són mínimes.
S'estant duent a terme moltes investigacions en matèria solar també. I, per supost, mentre totes aquestes fonts renovables es van preparant per entrar en escena, les tecnologies que utilitzen les clàssiques també s'estan afinant al màxim. En el camp que m'agrada a mi, l'automoció, et menciono que l'arxiconegut Seat600 "tragava" 9l/100km per donar una misèria de 30CV. Avui en dia existeien cotxes híbrids que s'aconformen amb 6,5litres per donar gairebé 300CV. I la cosa continuarà millorant en la dècada entrant.
El és injust és que la gent critiqui i actui com si solament poguessin veure els inconvenients de cada sistema de produir energia i no pensin en que moltes de les coses que hi han avui en dia no s'haurien pogut concebre sense elles.

Pablo

nando ││││ ha dit...

Declaracions del xavier sabaté.

http://blocs.tinet.cat/blog/xavier-sabate/category/97/actualitat/2009/03/16/responsables-amb-els-propis-residus-i-salou-i-tarragona

espero que es respecti la decisió del consell comarcal (aprovada per moció) de no permetre la instal·lació de cap cementiri nuclear.

El nostre futur no s'ho pot permetre. No podem ser la sala de màquines / abocador dels ppcc.


Pablo (no et conec, però) repeteixes els arguments dels poders establerts com una cotorra. Que si "molt parlar però tu vols que s'encengui el llum"; que si "sempre dieu que no a tot"; que si "les plaques no tenen rendiment"...

Mira, en un comentari d'un blog tampoc es poden explicar gaires coses, però només dir-te que ja hi ha plaques amb rendiments superiors al 35% (i això que no hi ha investigació pública per a energies renovables, no com amb la nuclear, que portem 50 anys esperant la fusió).

I allò més important: si en transport d'energia elèctrica es perd fins a un 40% de l'energia, la solució és no transportar-la, o sigui, produir-la allà on s'hagi de consumir.

Salut,
nando

Anònim ha dit...

El manifest...m'agradaria veure d'on es treuen les dades que s'hi exposen. De totes formes, el discurs és coherent en la seva major part; acceptar-lo o no depèn purament dels sentiments de cadascú respecte al tema. Respecte la solució que proposes al final del teu comentari...trobo que no és vàlida...perquè?

Per una banda tens la raó més bàsica: perquè la població mundial augmenta, i amb ella, aumenten les demandes de tots el productes. Deixant de banda la bogeria consumista i l'afany per tenir més (que tant de moda està), encara que cadascú prengués exactament el què necessita, sempre aumentaria la demanda. I això...és bona senyal, biològicament parlant. Si no aumentés la població, es mantingués, o disminuís...això voldria dir que alguna cosa dolenta passa. Amb això et vull transmetre la idea de que si una cosa no evoluciona, no es reinventa, no canvia...està abocada a desparéixer.

Segona: [...] on s'aprofiti tot [...] Això topa directament amb la termodinàmica...mai podràs aprofitar tota la energia de la que disposes per realitzar una activitat, en aquest cas, la producció o distribució d'electricitat; ja que sempre hi hauràn pèrdues energètiques degudes al rendiment del sistema, que mai arriba al 100%. I creu-me...100% és una fita molt utòpica...Una altra cosa: el fet de tenir a fer els habitates autosuficients no fa sinó que empitjorar les coses, ja que resulta molt més car a nivell d'usuari i menys eficient energèticament (això a dia d'avui). Pensa que la producció en massa abarateix els costos.

No vull que pensis que estic en contra de les formes renovables d'energia (tant de bo poguessim "endollar-nos" al Sol, que dona en un segon tota la energia que es necessita al planeta en 9000 anys!). Però a vegades fa falta passar per solucions no tant bones per aconseguir millors solucions. Vull dir que, avui en dia és molt fàcil criticar, per exemple, les màquines de vapor i lo contaminatants que eren...però començar...així de sobte...amb motors elèctrics, bateries de Liti, plaques fotovoltaiques... no hauria estat possible. Encara queda una mica per poder aconseguir el canvi plenament renovable...i ho aconseguirem, però de moment ens hem de conformar a fer servir el que tenim de la millor manera possible.

Pablo

Anònim ha dit...

todos los anti placas mucho ruido y pocas nueces solo hace falta ver el panorama que hay en flix (mireu la devesa)

Anònim ha dit...

Acabo de veure lo que ha escrit en Nando...
Nando, et surt més car com a usuari produir-te tú mateix la energia que no contractant-la com a servei (energèticament parlant).
Sinó pensa...si fer les coses un mateix surt tan a compte...perquè hi han nacions? Perquè hi han ciutats? Perquè hi han pobles? Molt millor tornar a tribus que siguin autosificients i tothom es faci lo seu, no? Home, jo crec que no...que cadascú s'especialitzi en allò que millor fa.
Tema plaques solars...resulta ovbi que és més fàcil avançar en la línia d'una cosa més senzilla. Però el tema de la fusió...donarà molta més energia i fent servir molt poc combustible. Ja no parlarem de Kilowatts o Megawatts, sinó que Gigawatts i Terawatts començaran a ser comuns. Les plaques quedaran realegades a ús domèstic quan siguin capaçes d'afrontar les demandes personals dels usuaris , i quan existeixin sistemes d'emmagatzematge massiu d'electricitat, sempre a un preu contingut.

Pablo

PS: me sembla que això acabarà resolent-se amb un cafetó a la Clau...ja n'hi tinc un de pendent! :D

Anònim ha dit...

No crec que ens limitessim al planeta Terra. Crec que és el següent pas lògic en la nostra evolució. A mesura que creixin les necessitats serà necessari utilitzar el recursos d'altres mons, ja que com dius tu, els recursos del nostre planeta són finits. No estic parlant de "gastar" ni "carregar-nos" el planeta com si fos una bateria gastada, sinó que un cop haguessim arribat al punt en que la Terra ens proporcioni el seu màxim potencial energètic i material (sempre mantenint les condicions idònies perquè es puguin renovar els seus recursos); haurem de plantejar-nos provar a utilitzar recursos de fora.
De forma similar però amb menor escala succeeix amb les moltes illes, que no podrien mantenir la població que tenen si no fos pel continu subministrament de matèries primeres, aliments, etc...que reben pel mar dels continents.

Salut i bona nit!

Pablo

PS: la opció del café sembla inevitable...:P Però gustosament hi aniré.

Anònim ha dit...

No entenc què hi ha de "partxe" en el que dic. Simplement dic que per arribar a bones solucions, de vegades fa falta sacrificar algunes coses. p.ex: si no haguéssim passat per la màquina de vapor, no hauríem pogut tenir mai els motors elèctrics, ja que no hi hauria hagut suficients recursos per muntar-los manualment (i sense cap assistència automatitzada) de forma ràpida i barata.

Jo no he parlat en cap moment de que els treballadors mercaderia. No sé...m'ha sonat com si ho fotessis allà per "fer bulto" perquè no sabies ben bé què posar.

I quant al consumisme infinit...l'ideal seria que tots consumissim realment allò que necessitem. No per això podem oblidar el fet que la població està creixent, per tant, és lògic que també ho faci el consum. El que no trobo bé és que als països rics l'estem fent créixer (i en això en tenim culpa tots) de forma exagerada.


Pablo