divendres, 12 de febrer del 2010

Amb el MTC, un regal!

Bé, sembla ser que el MTC portarà un regalet amagat. En declaracions a la revista Interviu, el senyor Carlos Bravo, responsable d'energia a la secció espanyola de Greenpeace, afirma que en el famós Parc Tecnològic que anirà associat al magatzem de residus nuclears s'instal·larà un reactor nuclear experimental que generarà més contaminació radioactiva i augmentarà els riscos d'accident.
Segons Bravo, Espanya serà l'únic país en que totes dues instal·lacions estiguin juntes. També afirma que aquest petit regal, que ha tingut molt poca difusió, està impulsat pel Centro de Investigaciones Energéticas, Medioambientales y Tecnológicas (CIEMAT) amb el suport d'ENRESA
Aquest reactor experimental, que rep el nom de transmutador, buscarà reduir els anys de vida d'alguns elements radioactius, entre els que trobaríem el plutoni, el neptuni i l'americi. La transformació, també denominada transmutació, se faria mitjançant el bombardeig dels residus radioactius d'alta activitat amb partícules subatòmiques.
Per a Carlos Bravo, aquest procés pot generar impactes molt greus per a la salut pública i per l'entorn, i generarà més residus radioactius.

10 comentaris:

Norma Pujol Farré ha dit...

Sol em faltava saber això...que se pensen que som rucs o què?

Jesús Escribano ha dit...

Y si el señor Carlos Bravo nos dice que se preparará armamento nuclear, ¿también hay que creerle?

Jesús Escribano ha dit...

Mucho me temo que a las asociaciones ecologistas se les están acabando los argumentos "contrastables" y se están dejando llevar por el sensacionalismo.
Es una pena, porque gracias a ellos se ha logrado que muchas de las empresas contaminantes cumplan con las normativas y ahora creo, es mi opinión, se están ensuciando tanto que van a perder credibilidad para el futuro.
Esto cada día me recuerda más al OTAN si, OTAN no.
Saludos,
Jesús

Anònim ha dit...

Sr. Escribano, hay que creer a ENRESA?. Con el ATC, esta cmarca va ser conocida en el mundo mundial por ssu parque tecnologico?.

Jaume Masip Llop ha dit...

Jesús, de veritat creus que algú es pot "inventar" una cosa així...a més caus en l'error de posar a tothom al mateix sac, no només estan en contra "les associacions ecologistes", jo crec que més aviat s'estan acabant els arguments a favor del si i cada vegada n'hi ha més a favor del no,i si parlem de sensacionalismes dels de la part del sí n'hi ha un cabàs, alguns de ben a prop, per cert, ja s'hi ha afegit un altre poble al no al MTC a Ascó, la Palma d'Ebre.

nando ││││ ha dit...

Marià, mira la web de l'AMAC.
Evidencia que cal creure a ENRESA i, sobretot, a l'estat espanyol. Que mai no menteix (i sempre "aprueva el estatuto que salga de...") i sempre fa el que promet.

A dia d'avui encara hi tenen en portada la noticia que no presentaran candidat al cementiri.
Diuen que l'estat no és de fiar:

"no existen garantías que se cumplan las condiciones(...)para colaborar con el Estado en este cometido"

"[En José Cabrera]las últimas inversiones del Plan de Emergencia se realizaron una vez cerrada la central (...)."
"[En Trillo] el Estado ha cancelado los convenios de colaboración para el desarrollo económico que se firmaron con motivo de la construcción del almacenamiento de residuos de alta actividad de la propia central."

"Que no hi ha cap organisme ni institució a l'Estat que pugui assumir la direcció del procés amb garanties de transparència, informació i participació per als municipis ni per a la població”.

Que no es pot conèixer com serà el projecte, com se'n farà el seguiment, la seguretat i protecció de les persones ni l'efecte econòmic a la zona on s'emplaci el cementiri.

Per tot això no hi estava d'acord i no hi presenta candidats.
Ironies de la vida, ara es veu que ja sí.
No sabem si ha plogut (pasta) o si els han convençut. El cas és que no han fet cap altre comunicat.
Curiós, si més no.

nando ││││ ha dit...

ah, i més informació aclaridora (i resumida) a:
http://webfacil.tinet.org/usuaris/igres/Dades_i_reflexions_sobre_centrals_nuclears_i_cementiri_residus_radioactius_20100205174847.pdf

Jesús Escribano ha dit...

No Jaume, eres tu el que está metiendo a todos en el mismo saco, yo sólo me he referido a los ecologistas,y en este caso de Greenpeace, eres tu el que mezcla.
Que si creo que alguien se puede inventar una cosa así, pues la verdad es que si, no es lo mismo hablar de la realización de pruebas científicas que decir que se va a instalar un reactor nuclear.
Lo que más me llama la atención es que las cosas se vayan explicando con cuentagotas, según se van acabando los argumentos, se sigue por otro camino y eso me lleva a dudar de la veracidad.
Si desde un principio se explicasen los contras del ATC de una manera clara(no; hoy digo esto, mañana lo otro) y desde un principio con los mismos argumentos, desde mi punto de vista, se ganaría en credibilidad.
Vosotros, los de ERC, "casi desde el principio" habéis estado en contra del ATC y vuestros argumentos no han ido cambiando según sopla el viento, eso a mi me da más credibilidad, aunque estos argumentos sean más sentimentales que científicos.
No se si me he explicado bien, pero es lo que pienso.
Saludos,
Jesús

Jaume Masip Llop ha dit...

Jesús, els ecologistes s'estan embrutant perquè no pensen com tu? lo de la OTAN va ser una altra història molt diferent, no sé perquè ho compares. Mira, els arguments no canvien tal com va el vent, es que cada vegada n'hi ha més en contra. Per una altra part, és que encara no tenim clar qui ha d'explicar les coses amb claredat i transparència? qui ha fet les coses amb preses i amb política de fets consumats? quí només te arguments com la suposada seguretat i no explica en que consistirà el suposat parc tecnològic i empresarial? qui és el que no ha donat detalls tècnics del projecte? estàs d'acord amb com ha actuat el gerent de l'AMAC i el ministeri? qui és el que no explica clar que lo dels llocs de treball no és tal com diuen? quí és el que va dir que es tindria en compte el consens territorial? qui, i amb l'ajuda de qui, està fent costat a tots aquests que només parlen de radiografies, quirofans o la radioactivitat del granit per a dir si al MTC?
I d'arguments més sentimentals que una altra cosa res, també hi ha un munt de científics en contra, o és que no has entés res o els científics que estan en contra no tenen credibilitat per a tú? estem parlant del futur d'aquestes terres! i que hi hagi gent que també hi posi arguments "sentimentals" per a mi també és important i suma a tot lo altre, o és que els sentiments no son importants a la vida? ah no! l'important son un grapat de llocs de treball a qualsevol preu i a canvi de que ningú més de la zona pugui prosperar.
Bé i de bon rotllo, ja ho saps, de moment, i dic de moment, no estic emprenyat.

Jesús Escribano ha dit...

Si Jaume, los sentimientos son muy importantes, tanto que no se debe "jugar" con ellos.
Saludos,
Jesús