diumenge, 31 d’octubre del 2010

Les Escoles Velles

La residència "Les Escoles Velles" ja és una realitat. Desprès de la inauguració encoberta del juny de 2009, finalment, l'agost del 2010 va entrar en funcionament i, a poc a poc, les habitacions es van omplint d'usuaris. Ara, però, cal esperar una ràpida obertura del centre de dia.
Es tracta d'un servei fonamental per a la gent gran, però també un notícia positiva per la creació de llocs de treball directes i indirectes que suposa en un moment d'evident crisi econòmica.
La única pega que li trobo és la seva ubicació. Per què allí? A les escoles velles?
Podríem parlar de la sensació excessivament encaixonada que té o dels problemes que ha generat el manteniment de l'edifici històric (?). Però, l'incovenient més gran és la seva accessibilitat. És un lloc que en el seu moment no presentava cap dificultat per als xiquets i xiquetes que hi anavem a estudiar, però que planteja enormes problemes per a la gent gran i les seves famílies.
Si ets usuari i no tens problemes excessius de mobilitat t'ho pensaràs dues vegades a l'hora de sortir a fer un vol perquè la tornada serà feixuga (costes i escales). I si ets visitant de fora vila tindràs problemes d'aparcament perquè els pocs que hi ha estan ocupats pels treballadors.
A més, allunyem del poble a gent gran que no podrà sortir a passejar per la plaça de l'esglèsia, ni fer un vol pel mercat, ni disfrutar del nou passeig de l'Ebre.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Si senyor.
Dolors de Candi

Anònim ha dit...

Si mirem deu anys enrera La Veu de Flix de gener de 2000, podem comprovar com canvien les coses.
Qui escrivia en contra de la residencia a les escoles velles per motius històrics i defensava la conservació de l´edifici proposant la ubicació d´un museu quìmic i demanant es busqués una ubucació alternativa és l´Alcalde que va decidir aquesta ubicació, per cert conservant l´edifici de les antigues escoles però , encalaixonat i desaparegut .
No era millor una altra ubicació, al 2000 si i tres anys després ja no??.

Anònim ha dit...

A Flix hi ha un magnífic servei d'autobus municipal adaptat per a cadira de rodes i gent amb mobilitat reduïda. Però si s'havia de fer al centre del poble -es veu que allí sí que hi ha moltes places d'aparcament- sempre s'hagués pogut enderrocar l'església per fer-la ben cèntrica. De fet és l'únic edifici històric que els sociates no van intentar enderrocar després de tombar Ca don Gil, mig Molí d'Oriol i d'intentar-ho amb les escoles velles...

Anònim ha dit...

al seu dia es van fer gestions prop el consell pastoral i el mossen per tal d'ubicar-lo als terrenys de darrera de l'esglesia.
que va pasar?
Que va passar?
L’església, el mossèn o membres del consell pastoral s’hi van oposar?

Anònim ha dit...

encara que la residènia està prou bé, jo també crec que no és el lloc més adecuat.