dijous, 21 d’octubre del 2010

On és la Fira de Flix?

Entre els anys 1995 i 2005 es va organitzar a Flix la Mostra , una "mostra" bianual que intentava potenciar el caracter comercial i industrial del poble. Sempre em va fer gràcia aquest eufemisme (mostra) que intentava evitar el rodolí de trist record per al nostre poble (acabar com la fira de Flix, que va acabar....).
Semblava que la idea era bona, s'hi agefia a la següent edició, amb molt bon criteri, la FIRA DEL PESCADOR ESPORTIU i una sèrie d'activitats lúdiques i festives que ajudaven a crear l'ambient de festa. Es feien campionats de pesca, trobada de puntaires, exposicions, degustació de la popular clotxa, alguna obra de teatre, grallers, campionats de botifarra, atraccions i, fins i tot, una mostra dels oficis del camp i dels ibers que van tenir molt bona acceptació entre la gent.
Malgrat tot, la MOSTRA FLIX no es va arribar a consolidar mai. Es feia a la tardor, desprès alguna edició em sembla que es va canviar a la primavera i ara, de fet, ja ha desaparegut. Falta d'iniciativa, canvis en la localització, cansament, poca visió, desgana o no saber vendre el producte, és igual, la dita s'ha tornat a cumplir.
Mentrestant, a Móra la Nova celebren la 179 FIRA AGRÍCOLA, RAMADERA I INDUSTRIAL. S'organitza des del 1831, un any desprès que Ferran VII concedís la carta de població a Móra la Nova que li donava la independència.
Es preveu que entre el 21 i el 24 d'octubre la fira rebrà 50.000 visites que podran disfrutar dels estants dels 170 expositors previstos. A més a mes, s'organitza la Fira del Vi per a promocionar i difondre els productes del nostre territori i la Fira d'Art de Joves Artistes de la Ribera d'Ebre.
Doncs això, aquest cap de setmana aneu a fires a Móra la Nova.

1 comentari:

Anònim ha dit...

la dita ja ho diu
....... com la fira de Flix
els nostres ja ensumaben la pedregada