dimecres, 15 de desembre del 2010

La Marató de TV3

Aquest any La Marató de Tv3, que tindrà lloc aquest diumenge 19 de desembre, està dedicada a les lesions medul·lars i cerebrals adquirides.

El sistema nerviós central és el gran centre processador del cos. Està format pel cervell, el cerebel, el bulb raquidi i la medul•la espinal.

Una lesió al cervell o a la medul•la pot alterar-ne el funcionament i condicionar de manera notable la vida d’una persona. Molts afectats queden greument discapacitats i necessiten l’ajuda constant de la família.

Aquestes lesions apareixen de manera sobtada, i gairebé el 80 per cent tenen un origen traumàtic. Les causes més habituals són els accidents de trànsit, esportius i laborals. Algunes malalties, com els accidents vasculars cerebrals o certs tumors també poden causar aquests tipus de lesions.

Com cada nova edició, La Marató de TV3 va precedida d'una potent campanya de sensibilització i difusió sobre les malalties que centren el programa. Un element d'aquesta campanya són les més de 3000 conferències que s'han fet o es faran als centres educatius i cívics.

Des de fa anys a l'institut de Flix es programen aquestes xerrades pocs dies abans de La Marató. Un professional de la salut se n'encarrega d'informar als nostres alumnes de 3r i 4t d'ESO. Aquesta any, el dilluns 13 va tenir lloc aquesta xerrada a la que solsament hi van poder assistir, per un imprevist, els alumnes de 4t.

A Flix, el dissabte 18 de desembre, a la plaça de l'Església i a partir de les 10 de matí hi ha organitzades tota una sèrie d'activitats per recollir diners per La Marató: xocolata calenta, jocs, esports, valls, sardanes, voltes amb moto, karaoke, play, caragols i... dinar solidari.

La Marató de TV3

Ajuntament de Flix

Institut de Flix