dissabte, 9 d’abril del 2011

Very Pomelo

Avui 9 d'abril dins del 22 Festival de Guitarra de Barcelona que té lloc a l'Auditori actuarà el grup Very Pomelo. Concretament a la sala 3 Tete Montoliu. Aquest grup, liderat pel flixanco Xarim Aresté (veu i guitarra), l'hem pogut escoltar a les Festes Majors de Flix un parell de vegades el darrers anys.
Durant l'actuació a l'Auditori presentaran el seu segon disc. Un disc que porta un títol molt flixanco: Xurrac Asclat. Rock’n’roll, rumba, funk... "l'estil és una presó" diu Xarim. Un estil eclèctic que ja va quedar de manifest en el seu primer àlbum Figaro, Figaro (2010).
La descripció que es fa a la pàgina oficial de l'Auditori genera molta expectativa:
"Divertits, imprevisibles, mordaços, inclassificables... la constatació que la fantàstica nova onada del pop català no es redueix als quatre noms que més sonen i que el seu so no es limita al folk d’ukelele i guitarres acústiques. Very Pomelo no fan fàstics al rock’n’roll més bàsic, ni a la rumba, ni al garatge, amanits amb la trompeta de Pep Garau i els teclats de Ricard Sohn.
En primer terme, la veu descarada i expressiva de Xarim Aresté ens fa còmplices d’unes lletres que s’en foten del mort i de qui el vetlla, especialment si aquests són moderns de Barcelona o figures destacades de la nova cançó. Ja ho van demostrar amb el seu treball de debut, Figaro, Figaro (2010) i ho certifiquen amb la seva nova incursió discogràfica Xurrac asclat (2011): Very Pomelo són la bomba, no us els perdeu."