dimarts, 9 d’octubre del 2012

Flix és l'únic municipi de l'Ebre on es va crear ocupació durant el primer mig any

Ajuntament de Flix
Això es desprèn del Butlletí d'Anàlisi de la Conjuntura Local corresponent al segon trimestre de 2012, que es va presentar al Centre d'Empreses de Flix el passat divendres 5 d'octubre. En la presentació hi van intervindre Juan Antonio Duro, catedràtic del Departament d'Economia i director de la Càtedra d'Economia Local i Regional de la Universitat Rovira i Virgili (URV), la Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Farré, sots-director del Campus Sud de la URV, el regidor de Promoció Econòmica de Flix, Francesc Barbero i l'alcalde, Marc Mur, que va cloure l'acte.
Durant la presentació es va fer palès que Flix continua la tònica del 2011 i en els dos primers trimestres continua sent l'únic municipi de les Terres de l'Ebre de més de 4.000 habitants (els únics que estudia el Butlletí) on s'ha creat ocupació neta i on va baixar el nombre d'aturats.
Així, el creixement d'afiliats a la Seguretat Social durant el segon trimestre de 2012 va ser a Flix d'un 5,4% (que es suma al 4,3 del primer trimestre) mentre el conjunt del territori patia un descens del -5,1%
Pel que fa l'evolució dels aturats el Butlletí fa servir l'indicador d'atur aparent (aturats en relació al nombre de persones en edat de treballar). Flix és també l'únic municipi on va baixar l'atur durant el període, concretament d'un -4,3, mentre el creixement a Terres de l'Ebre va ser d'un 7,6 i a Catalunya d'un 6,1.
La magnitud d'aturats segons aquest indicador és del 4,3 a Flix mentre al conjunt de l'Ebre i a Catalunya és del 12,3.
El regidor Francesc Barbero va recalcar que el sanejament de l'Ajuntament ha permès mantenir la ocupació del sector públic i el nivell d'inversió, fet que té el seu impacte a escala local en les empreses que hi intervenen. "Flix és clarament una illa dins un entorn que està patint molt. N'hem de ser conscients i valorar-ho molt positivament. El nostre problema no és tan la situació actual com la prespectiva de futur. I en aquest sentit cal seguir treballant per garantir la base industrial que ha caracteritzat Flix, a l'hora que la diversifiquem i obrim pas també a nous sectors".
Per la seua part l'alcalde va voler aprofitar les recents i polèmiques declaracions del Conseller Recoder per defensar l'impacte positiu que les obres de descontaminació han tingut en aquestes dades. "Seria del tot irresponsable que un focus emisor de feina com les obres, justament ara en el pitjor de la crisi, s'intentés aturar per part d'una administració. Amb un procès de contractació en marxa i una perspectiva d'incorporació propera de més d'una vintena de treballadors un cop comenci la nova fase de les obres, farem tot el que calgui per assegurar aquests llocs de treball.", va declarar Marc Mur en la cloenda de l'acte, que comptà amb la presència de nombrosos mitjans de comunicació, organitzacions sindicals i empresaris del municipi.