dimecres, 15 d’octubre del 2008

Montse Banegas

Flix és un poble amb una activitat cultural envejable i així queda patent en les nombroses entitats que tenim i en la pedrera sense fi de joves talents.
A la llarga llista d'autors locals hi hem d'afegir el nom d'una escriptora novell,
Montserrat Banegas.
És llicenciada en ciències polítiques per la Universitat Autònoma de Barcelona i ha cursat estudis de postgrau en teoria política.
Em fa molta gràcia perquè, a l'igual que altres, ha format part de la vida acadèmica de l'institut de Flix i ella va formar part d'un dels primers cursos que vaig tenir a l'entrar a ensenyament.
Quan acaben l'institut perds el contacte amb els alumnes, però alguna vegada t'arriben notícies que et mostren com s'han anat obrint pas per la vida.

La seva primera novel·la
Una dona incòmoda acaba de sortir del forn, us podeu descarregar el primer capitol de la pàgina oficial de l'editorial per fer un tast.(cliqueu aquí)

7 comentaris:

Anònim ha dit...

a propòsit de llibres, avui ha aparegut a un blog flixanco:
"Dimecres dia 15 i a Ca Don Ventura de Flix, tindrem l'oportunitat de tenir els dos autors de l'assaig sobre Roc LLop i Convalia guardonats amb el XIII premi Artur Bladé i Desumvila, el Josep Mª Sàez i l'Emigdi Subirats. Aquest acte s'emmarca em el 68 aniversari de l'assassinat del president màrtir Lluís Companys...."
que jo sàpiga no hi figura a cap lloc que la presentació d’aquest llibre estiguí emmarcat en cap aniversari, però esta clar que hi ha algun partit que vol apropiar-se de la figura del president assassinat...

quim ha dit...

Doncs aquesta presentació fa dies que està a la web de l'ajuntament. Està anunciada a l'agenda i com a notícia.
No se que hi ha de misteriòs a la presentació, ni quina relació hi veus amb que ERC es vulgui apropiar de la figura de Companys (?).
Lo que si que es criticable és que després de trenta anys, encara no s'hagin anul·lat els judicis (fets per tribunals feixistes) i les condemnes. A veure com se'n surten els psocialistes d'aquesta.
Per cert, la llei de la Memòria Històrica no permet anul·lar els judicis.
Jo lo que no m'explico és que espera el Saura aquest amb aquest viatge de Madrid. Mira que és beneit lo tio!.
La cara que fotia quan va sortir el Ministre d'aquella sala del Ministeri ja ho deia tot....

Jordi ha dit...

Al Ban de Ràdio Flix (anunciat desde el dia 7)ja hi diu clarament que l'acte era en memòria del 68 aniversari de l'assassinat del president màrtir Lluís Companys, i al Cartell ficat al meu bloc, a Ca Don Ventura i a la seu, també, (acte en memòria del 68 aniversari de l'assassinat del president màrtir Lluís Companys). Si recordar i honorar una figura històrica del nostre partit( que jo sàpiga era de ERC als anys 30)és apropiar-se de la figura del president màrtir, la veritat, no entenc res,

Jordi ha dit...

Al ban que vam ficar a ràdio Flix desde el dia 7, ja s'especifica clarament, que l'acte és en memòria del 68 aniversari de l'asassinat del president màrtir Lluís Companys. Al cartell penjat a la seu d'ERC, al meu bloc i a Ca Don Ventura , també, i al bloc 14 d'Abril diu calrament, Demà 15 d'octubre recodarem Lluís Companys en el 68è aniversari de la seva mort.
Si recordar i homenatjar, una figura històrica del nostre partit (que josàpiga estava a ERC als anys 30),és apropiar-se de la seva figura, la veritat, no entenc res.

Dora Cervelló ha dit...

La presentació del llibre és va organitzar, en commemoració de l'aniversari de l'assessinat de Lluís Companys i qui organitzava era la secció local d'ERC de Flix, per a més informació us podeu adreçar a la seu de la secció, al carrer Gombau.
Us deixo un enllaç on podeu adherir-vos a la campanya: justicía per a un president, justicía per a milers de catalans
http://justiciacompanys.blogspot.com/
Si hi doneu una volta veureu que no es tracta d'apropiar-se de res, es tracta de fer justícia.

Anònim ha dit...

Hola Maria,

Moltes gràcies per l'entrada. Tens raó que marxem del poble fem la nostra vida i després és difícil saber els uns dels altres. Però és molt agradable que se'n recordin de tu. Jo també me'n recordo del meu professor d'història de l'institut. Records.
Montse

Anònim ha dit...

Hola Maria,hola Montse.
Em preguntava que a quins idiomes estaría traduït el llibre "Una dona incòmoda",ja que me'l acabo de llegir i que crec que tothom,tots els lectors del món,tenen una mena d'obligació a llegirse'l,i no ajuda el fet de que estigui només en català.
També volia comentar què,després de llegir-te'l tens com un "noséquè" per dintre que et diu: "El tenía que haver llegit abans,el tenía que haver llegit abans,ara,per recompensa,me'l tornaré a llegir." No sé si és el que ha passat amb els altres lectors,però amb mi sí,i t'ho agraeixo moltíssim...a més a més de que el personatge és quasi idèntic a mi.
Una abraçada.Gràcies.