dilluns, 20 d’octubre del 2008

No surten els números

La petjada ecològica fa referència a la superfície de terreny que es necessita per mantenir el nostre estil de vida de manera indefinida.
Això suposa fer front a les nostres necessitats diàries: aliments, habitatge, energia, béns i serveis. Però també assimilar els residus que produïm.
A Catalunya, als catalans, ens fa falta la superfície equivalent a quasi 8 "catalunyes" per a mantenir el nostre nivell de vida. Tenim una petjada ecològica important que compensem amb les importacions de tot tipus de recursos d'altres països i/o continents.
El més preocupant és que la Terra en conjunt, amb totes les desigualtats que hi ha, amb totes les diferències de qualitat de vida que hi ha entre països desenvolupats i subdesenvolupats, amb totes les injustícies, té una petjada ecològica d'1,3; és a dir, la població mundial necessita una Terra i un terç més per mantenir la situació actual.
No surten els números. Estem consumin més recursos i generant més residus dels que el planeta pot generar o assimilar. Això ens aboca a una catàstrofe si no posem remei. El científic Stephen Hawking ja ha anunciat que amb aquest ritme de consum de recursos la Terra no aguantarà ni 100 anys.
Mentre tan la crisi financera i econòmica que patim ens porta una notícia que la podem qualificar de positiva: Segons l'OPEP i l'AIE aquest any, el consum de cru serà un 12% menor del previst fa tan sols un més i per al 2009, la demanda de petroli també serà menor del que, a priori, estava previst.
Això, que en teoria hauria de alegrar-nos des del punt de vista ambiental, es presentat per alguns mitjans de comunicació com un situació negativa.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ei, que tal.
Et falta el video de planet earth forever de The Secret, ja l'has vist al meu blog?. A veure si així despertem alguna cosa més dins la gent que el seu ego.jjaja.

Ara estic liada, amb el corel painter. Ja he aprés el photoshop i l'illustrator, això és un no parar.

Au, que et queda tot un curs per a fer.:D.

Anònim ha dit...

Pues mira, me'n alegro, si som així d'estúpids ens ho mereixerem. Al cap i a la fi nosaltres serem els afectats, el món continuarà girant en el seu sistema solar indiferentment de si hi som nosaltres a sobre d'ell o no, i la natura sap corregir-se per a tornar a l'estat en que creu que ha d'estar.

Com dirien los siniestro total:
"Pueblos del mundo extinguíos dejad que continue la evolución"

Tota una llàstima...