dimecres, 6 de maig del 2009

Crisi a ERCROS

Fins ara havíem esquivat la crisi. Al poble se'n parlava: algunes obres s'havien aturat, hi ha pisos sense vendre... Però no n'erem del tot conscients perquè la fàbrica continuava treient fum.
Una part important de la producció de la fàbrica de Flix té com a destinació el sector de la construcció (plàstics, coles, aïllants, pintures i disolvents). Per tant, tard o d'hora ens havia d'afectar.
Ahir ens vam despertar del somni. El grup ERCROS, recolzant-se en unes pèrdues el 2008 de 203 milions d'euros, anunciava un pla d'ajust que afectarà 410 treballadors a tot l'estat (271 acomiadaments i 139 suspensions temporals), 133 dels quals a Catalunya i, el que és més important per a nosaltres, 75 a Flix (51 aniran a l'atur i 24 suspensions temporals), tancant-se definitivament la planta de clorometans i temporalment l'electròlisi.
També caldrà veure quants treballs indirectes es veuen afectats, no podem oblidar que hi ha diversos tallers locals que hi fan tasques de manteniment i altres serveis que hi depenen.
Aquests fets demostren la incapacitat, la inoperància, la falta de previsió, la mala gestió dels directius del grup Ercros. Gestors que no dubten en anunciar expedients de regulació d'ocupació però que no saben fer les inversions adequades, en els moments adequats per adaptar-se a les noves situacions del mercat.
Ara és l'hora dels sindicats i dels polítics, que han de fer les negociacions necessàries per reduir l'impacte d'aquesta mesura; però, si cal, tot el teixit social de Flix s'ha de mobilitzar per aquest motiu.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

éS UNA MALA NOTICIA ! Segurament previsible com apuntes . Un cop més el monocultiu del nostre Poble ens mostra la seva pitjor cara .

Ànims a tots els afectats i molta sort !

Anònim ha dit...

Tal i com dius, érem conscients de la crisi però la fàbrica tirava endavant. Des de Tarragona fa més de 2 anys que es parla que si Ercross a Flix tanca, que enviaran gent a l'atur, ...
Sembla que tot està al sac i ben lligat, ja.
Ànims a tothom.
Carme