dimarts, 12 de maig de 2009

I ara, la nuclear d'Ascó

Si la ineptitud dels directius d'Ercros és evident des de fa uns anys, no es queden enrere la gent que gestiona una de les empreses que té un potencial de perill més elevat del món.
La central nuclear Ascó I ha estat sancionada pel Ministeri d'indústria amb 15,4 milions d'euros per haver comés quatre infraccions greus en relació amb l'alliberament de partícules radioactives.
Els fets es remunten a finals de 2007, quan amb les tasques de recàrrega del grup 1, es va produir la contaminació. Però, aquest "incident" no es va donar a conèixer fins a l'abril de 2008. L'empresa va amagar informació.
Vivim en una zona de risc (químic i radiològic) però aquesta convivència amb el perill (quasi inconsciència) no pot fer oblidar als gestors que la gent exigeix transparència informativa i més seguretat.

3 comentaris:

Reyes ha dit...

Em sembla que ineptitud no és la paraula per definir als directius d'Ercros.

Estic convencudíssim de que tot el que han fet està més que planejat des de fa anys.

Porten temps de moviments (compres, vendes,...) i tot el que fan a Flix ja ho poden fer en altres llocs. A més la tecnología usada a Flix està obsoleta i incomplirà la normativa Europea l'any que vé.

Que significa? Que ja els hi està bé treure's la planta de Flix de sobre.

Enfin que en aquest mundillo són uns vividors i estrateges nats.


I txeic, t'havies de passar a la Xerrada que va fer Sergi Saladié sobre l'energia a Ca Don Ventura. Se't quedaven aclarades moltes coses!

Anònim ha dit...

Iep Marià, tot i que para una mica més lluny i no té a veure directament amb el post sobre la nuclear...ja que tracta de geopolítica global, territori i fonts d'energia fes-li una ullada a l'article "Baluchistán es el objetivo privilegiado de EE.UU" a http://www.rebelion.org/noticias/mundo/2009/5/baluchistan-es-el-objetivo-privilegiado-de-ee.uu.-85194 o la font original a http://www.atimes.com/atimes/South_Asia/KE09Df03.html
Au, ja diràs...

Anònim ha dit...

Al menos que la multa nos la donon als municipis afectats per la suposada fuita. Putos ecologistes, lo que convindrie serie que s'inplamtes Ascó 3 i 4 tal i com estava projectat fa anys. Avui per avui no hi ha energia més rentable i ecològica que la nuclear i qui digui que no que llegeixi una mica.