dilluns, 8 de juny del 2009

Flix castiga als polítics

Ni partits polítics, ni ideologies ni, molt menys, líders. No, a Flix ha guanyat el vot nul amb 571 paperetes (un 36,21% dels vots) i, si li sumem el vot en blanc que ha estat de 39 paperets (2,47%), el resultat és que el 38,68 % dels que van anar a votar no es veien reflectits en les llistes dels partits.
Els resultats electorals a Flix mostren la ràbia, la incertesa, la impotència, la preocupació, la protesta que s'està vivint al poble com a conseqüència de la pitjor crisi que estem patint amb el tancament d'Inquide i de l'ERO presentat per Ercros. Ningú es pot alegrar d'aquests resultats.
Eleccions al Parlament europeu 2009. Resultats electorals a Flix.
Especialment preocupants son els resultats del PSC i d'ERC , els dos principals partits que hi ha a l'ajuntament de Flix. Els dos han perdut més de la meitat del suport electoral respecte a les passades eleccions al Parlament europeu del 2004, quan van rebre 829 i 370 vots respectivament. Però si bé el PSC continua sent la força més votada, ERC es superada per CiU (que sols perd 50 vots) i passa a ser la tercera força del poble.
I de l'abstenció? Que n'hem de dir? Ja em parlarem.

4 comentaris:

eva_yam ha dit...

No crec que el títol sigui gaire encertat!!!!!! No crec que Flix hagi castigat als polítics, simplement la gent de Flix estem vivint un moment molt difícil i amb aquestes votacions hem volgut fer-nos sentir!!!! per tant no crec que es pugui fer comparatives d'altres anys ja què la majoria de flixancos ho han fet per aquest motiu!!!! (o almenys és la sensació que ha donat la gent de flix davant d'aquestes eleccions)

Un petonàsssssssss

Anònim ha dit...

Entenc que aquesta vegada has anat a buscar més el titular fàcil que el de intentar reflectir la realitat. Penso que aquet vot nul massiu obeeix mes a un crit de ràbia que a un voler passar de politics i sigles. Una altra cosa, i aixó ho anirem veien amb el temps, és a qui haguessin votat tots aquets que han optat per votar nul. Evidentment d’estúpids seria pensar que tots els vots nuls son dels partidaris dels partits que han sofert fortes davallades; Flix no som diferents de la resta de Catalunya i a la resta de Catalunya ja pots veure qui ha baixat i qui ha pujat, encara que a vegades la realitat no ens agrada,aquesta sol esser molt tossuda…

Marià Hierro ha dit...

Molt bé, amic anònim. Ho has encertat de ple.
Salut

Anònim ha dit...

l'has encertada Marià; la gent hem votat el que hem votat; i també una mica en clau de futur, perque lo que mos diubuixen P Muñoz i els altres no mos agrade (domés podrem ser productors de llum o qué?)
Salut