diumenge, 13 de setembre del 2009

Dubtes raonables: la grip A

Davant la possible pandèmia de grip A (grip porcina H1N1), tots el mitjans de comunicació posen el crit al cel. L'OMS diu que ens hem de preparar. Els governs anuncien la compra de milions de dosis d'antivirals (el famós Tamiflú). Es discuteix a quins grups de la població se li ha de posar una vacuna que encara no està suficientment estudiada. Es recomana no donar la ma, no donar petons, rentar-se sovint les mans... En definitiva es crea una situació de psicosi general.
Però, potser s'està exagerant una mica, no?
Els experts diuen que la grip estacional provoca cada any més morts que la grip A. També diuen que els símptomes són similars (la única variant és que la grip A afecta grups d'edat més jove que la grip estacional).
Llavors, per què s'està creant aquesta psicosi? A qui li convé que la gent estigui acollonida? Qui en sortirà beneficiat?
Dia si dia també, ens bombardegen amb notícies relacionades amb la grip A. Sembla que la història es repeteix. Ja va passar amb la malaltia de les vaques boges. Quan va aparèixer aquesta notícia va caure en picat el consum de carn de vaca. Però, és que ja ha desaparegut?.
I, a algú li ve al cap la grip aviar? Si, aquella que ens va fer mirar la cadernera de casa com si fos una bomba bacteriològica.
Segons l'OMS des de que la grip aviar (H5N1) va passar a l'home, a finals del 2003, fins a 31 d'agost de 2009 solament hi ha hagut 440 persones infectades. Les previsions de l'OMS i de la FAO parlaven d'una amenaça potencial sense precedents per a la salut humana amb milions d'afectats. I també es va parlar de pandèmia. Fins i tot G. Bush es va gastar milions de dòlars en la prevenció de la grip aviar. Però, res de res. Solament 440 persones afectades per aquesta grip en tot el món i un autèntic extermini d'aus de corral.
I ara, que passarà amb la grip A?
Fa dies que circula per la xarxa un vídeo que et fa pensar. No dic que tingui tota la raó, però et crea dubtes raonables.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

I dubtes raonats:
"D'ON PROVÉ, DONCS, EL REBOMBORI? Per als científics, el principal interès és esbrinar els mecanismes genètics que l'han originat i el fet que pugui arribar a esdevenir greu en persones anteriorment sanes, i lògicament desenvolupar una vacuna que ajudi a aturar la pandèmia. Als responsables polítics, en canvi, els interessa fer la sensació que controlen la situació, malgrat que sovint aconsegueixin l'efecte contrari. I per a tothom, l'objectiu és no agafar la grip i, en cas de contagi, que no sigui greu i disposar de l'atenció i els medicaments adequats. Probablement la sensació quasi de crisi planetària prové de l'encavalcament poc harmoniós de tots aquests factors, atiat per la por que provoca el desconeixement, i potser també per desviar l'atenció pública d'altres aspectes".
David Bueno dissabte passat a l'avui
http://paper.avui.cat/article/dialeg/174274/virus/la/por.html

Anthyz ha dit...

El cas es que ens han de bombardejar amb el que hi ha, ara es la Grip A però, tranquils, que l'any vinent ve la B!

Per cert, sóc la Judit Munté, que m'he fet un blog d'aquests!