dimecres, 7 d’abril del 2010

El simulacre d'evacuació a l'IES FLIX

El 27 de gener de 1998 l'institut de Flix va viure el seu primer simulacre d'emergència d'incendi. L'evacuació dels 650 alumnes i 60 professors dels diversos edificis del centre es va fer en 4 minuts i 30 segons.
Era la primera part del pla d'emergència global de l'institut donat que Flix es troba en l'àrea d'influència de la indústria química (Flix) i de la indústria nuclear (Ascó).
El llavors director de l'IES, Xavier Vega, el va qualificar de "raonablement bo", encara que també es van detectar alguns aspectes que hores d'ara ja fa temps que s'han millorat: la senyalització de sortida des de cada aula fins a l'exterior, la instal·lació de portes d'obertura antiincendis o la necessitat d'un servei de megafonia.
Des de llavors s'han fet altres simulacres, cadascun ha servit per millorar una mica més en relació a l'anterior.

1 comentari:

nando ││││ ha dit...

Ara només falta que, prenent-ne exemple, es faci un simulacre d'emergència del Pla PENTA als pobles, que des del 87 que no se'n fa cap tot i que en tocaria un cada any.

Ah, no, espera, que amb el cementiri tot serà màgic i es posaran les piles i els farem, farem simulacres que serviran per millorar coses. I, amb el cementiri, també el pont de riba-roja portarà a algun lloc, i les peles de la nuclear seran ben invertides (res de "pa i circ"), i no manipularan comptadors, i avisaran quan hi hagi emissions incontrolades, i ... i tot serà "flors i violes". I romaní.