diumenge, 12 de desembre del 2010

Els diners han de circular

Els habitants de l'Aldea Global estan en plena crisi. La temporada turística fa dies que ha començat, però el mal temps ha fet que l'arribada de turistes sigui escassa i que els ingressos siguin pràcticament inexistents.
Molta gent, durant els temps de vaques grasses, havia viscut per sobre de les seves possibilitats (a base de crèdit). L'excès de despesa el compensaven gràcies als ingressos de la temporada alta. Aquest any, però, no ha estat possible.
En aquesta situació de crisi arriba a l'Aldea Global una noia d'aspecte refinat que es vol allotjar a l'únic hotel del poble. A la recepció de l'hotel hi ha l'amo de l'hotel que li fa la reserva i que li demana 100 euros com a dipòsit. La noia puja a l'habitació.
El propietari de l'hotel agafa els 100 euros i es dirigeix cap al carnisser del poble al qui li debia 100 euros de les darreres comandes.
Aquest surt corrents amb els 100 euros i paga el deute que tenia amb els criador de porcs. A la vegada, el granger eixuga el deute que tenia amb l'empresa subministradora de pinsos. El president de l'empresa paga amb aquests diners la nòmina que debia al transportista. I aquest paga al propietari de l'hotel els 100 euros que li debia per la pernoctació de la nit anterior, ja que a causa del mal temps no havia pogut tornar a casa a temps.
Al cap d'una estona, la noia baixa acalorada de l'habitació i denuncia que el servei que ofereix està molt lluny del que ella demana. Li exigeix que li torni els diners de la reseva. El propietari accedeix i li torna els 100 euros. La noia se'n va del poble ja que ha decidit no passar la nit allí.
Ningú ha guanyat ni un euro, però tots els habitants de l'Aldea Global viuen sense deutes i miren el futur amb més confiança.

Putadaville

Des de la Trinchera
Burbuja