dimecres, 9 de març del 2011

Aunque usted pueda pagarla, España no puede

De vegades, quan diem que la història es cíclica ens és mot difícil trobar un exemple que ho demostri. Però fa uns dies, un equip de documentació de TVE, que estava buscant informació sobre anteriors crisis energètiques, es va trobar amb la portada del desaparegut diari YA del 7 d'abril de 1974.
En aquesta portada, els titulars encaixen perfectament amb la situació que estem vivim ara i podrien correspondre a qualsevol diari actual.
El titular que encapçalava el diari era "Noticias confusas sobre un posible relevo del coronel Gaddafi". Sembla ser que el dictador ja tenia problemes per mantenir-se en el poder.
Una altra notícia destacada era "Entran en vigor los límites de velocidad para automóbiles". Una mesura adoptada per a rebaixar la factura energètica en plena "crisi del petroli".
Finalment, una altra casuailtat és que fa 37 anys la nostra situació econòmica no era gens diferent de l'actual, com ho demostra l'altre titular destacat "Problemas de la economia española".
En aquells anys, el govern espanyol també va llençar un campanya per a conscienciar a la població de la necessitat d'estalviar energia donada la nostra dependència del petroli. La frase "Aunque usted pueda pagarla, España no puede" va quedar arreladar en la ment de molts ciutadans.

1 comentari:

Josep Maria Guiu ha dit...

I d'aqui a un tems, (com va passar als vuitanta) diran que, com que baixa el consum, han d'augmentar el impostos de la benzina perque no recuaden prou.

Fa quaranta anys de la crisi del petroli, i encara depenem del petroli?, en que han pensat el politics que han governat europa els ultims quanranta anys?, o es que el 3% de les petroleres es molt gran?