dimecres, 16 de març del 2011

En poques paraules

L'ENERGIA NUCLEAR ÉS RENOVABLE! JA!
L'ENERGIA NUCLEAR ÉS UNA ENERGIA NETA! JA! JA!
LES CENTRALS NUCLEARS SÓN SEGURES! JA!JA!JA!JA!

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Home, jo no és per portar la contrària, ni sóc cap expert en el tema ni ho dic fer-me l' interessant, però penso que les nuclears SI són segures...
Sense dubte, però si passa algun problema d' aquest tipus, com al Japó, afecten a un munt de gent i deixen zones senceres deshabitables durant un munt d' anys.
Som 7 mil milions d' habitants al planeta, i si hem de seguir creixent penso que no podem dependre només de parcs eòlics o solars. La energia nuclear penso que és la única que podria permetre aquest creixement.
Davant de l' alarmisme que s' ha generat, m' agradaria que la gent pensi per un moment en tots els accidents que hi ha hagut amb el petroli i amb els accidents nuclears que hi han hagut... Quan hi va haver el vessament al golf de Mèxic, a Alaska als anys 80 o inclús a Galícia... va sortir algú defensant el tancament de les refineries? Algú defensava el deixar de fer servir el petroli per passar-nos a una altra energia?
Tampoc tinc ànim de fer demagògia, però quan hi ha un accident d' avió on palmen 200 o 300 persones de cop, surt algú dient que hauríem de deixar de fer-lo servir per anar amb cotxe o vaixell?
I pel tema dels residus nuclears... d' acord no sé com refutar-t'ho.
Penso que la energia nuclear és un èxit del desenvolupament i enterrar-la seria fer dos passes enrere. Una cosa serà l' energia nuclear i una altra cosa és que moltes vegades es deixi el manteniment de les instal·lacions descuidat només per guanyar uns diners extra per part de les empreses gestores. Perdó pel toxo que t'he fotut

salutacions

Jaume Masip Llop ha dit...

En podríem parlar molt i fins hi tot estar d'acord en alguns temes puntuals. Però, si us plau, lo del Japò no és alarmisme, és molt greu i és normal que la gent es plantegi moltes coses. Sobre tot perquè ningú els ha dit, ens ha dit, que coses com les del Japò poden passar a qualsevol planta nuclear (ja no parlo ni del terratrèmol ni del Tsunami, simplement de la fallida dels sistemes de refrigeració per qualsevol motiu)i per tant ningú és conscient dels riscos, que hi són.
Les empreses nuclears, els governs de torn, etc. etc. no es cansen de repetir que les centrals són segures sense explicar que el risc "0" no existeix ni tampoc que la magnitut i les conseqüències dels possibles accidents nuclears poden ser així de desastroses.

Anònim ha dit...

Només vull fer un comentari a la frase que Marià fica al principi: LES CENTRALS SN SEGURES?? enfront un terratrèmol i un tsunami RES S segur!!! Ni els millors edificis han resisitit, ha quedat TOT fet pols i sol tenim ànims per criticar?? sol veiem les nuclears? els PRO sempre a la defensiva i els ANTI seeempre atacant!!
NO VEIEM RES MÉS?? ens preocupem i ens fa llàstima la gent de Japó....o aprofitem la tirada per aconseguir el que volem? ho trobo una actitud egoista!!
Per mi, ho podeu tancar tot...estic decepcionada veient l'actitud de la gent!!!

Jaume Masip Llop ha dit...

No t'equivoquis, anònima, ni jutgis a la lleugera (i si us plau, no t'ho agafis malament) quatre comentaris a un bloc a dos o a tres no diuen com són les persones, en la seua majoria anónimes, que opinen.
El que cadasqú pensa o fa davant les mortaldats provocades per una catastrofe de la natura, com la del Japò no el fa més bo o bona, ni més sant o santa a l'escriure dos comentaris a un o dos blocs sobre la catàstrofe nuclear que els o ens afecta...
Qui se'n recorda de Haití? o del Sida a l'Àfrica? o dels munts de guerres que hi ha al món i no surten a la tele? o dels rodamonts que passen pel poble i demanen caritat a la porta del Plus o de l'església?.
Només parlem sobre un aspecte del tema, això no ens defineix com a persones ni vol dir que, per exemple, no ens preocupessim de la resta del món.

Anònim ha dit...

Anònims, que no ens passi res: http://tivissaalaxarxa.blogspot.com/2008/06/el-terratrmol-de-1845-part-1.html

Neus.

Anònim ha dit...

No m'ho agafo malament Jaume, al contrari. El meu comentari era dit a l'aire, per a tots aquells que no fan res més que parlar sense mesurar les paraules. Per tots aquells que "se arriman al sol que más calienta" i s'amaguen sota la falta d'informació. Venia de llegir diversos blogs/comentaris/ notícies i estava ben indignada.
En aquest cas era sol una opinió, no un atac. NI MOLT MENYS!
Jo respecto moltes opinions però OJO...que a vegades perdem el nord i les paraules perden tota coherència i sentit.
Per sort, aquest no s el cas. Gràcies per la resposta.

Salutacions

nando ││││ ha dit...

El problema és que si es trenca un parc solar o es crema un molí de vent no passa res.
Si es crema una nuclear sí.
Les nuclears són un risc innecessari.

Anònim ha dit...

crec recordar que fa un any van haver-hi fuites a ascó, y sense haver.hi cap terretremol ni tsunami ebrenc...