dilluns, 13 de juny del 2011

11-3=8

Dissabte 11 de juny es va constituir el nou ajuntament sorgit de les eleccions del 22 de maig. En aquest acte institucional 10 dels 11 regidors van prendre possessió del seu càrrec. Però el govern municipal estarà format per 8 regidors, 5 del PSC i 3 d'ERC; mentre que els 3 de CiU restaran a l'oposició.
Desprès de 8 anys de govern unitari, en que tots els partits van participar de la gestió municipal, ara no s'ha aconseguit un acord.
Com és que no hi ha hagut consens per a fomar la nova corporació municipal? De qui és la culpa del fet que CiU hagi quedat al marge del govern municipal?
És veritat que ERC es va negar en rodó a que CiU formès part del nou govern? És veritat que el PSC, i en concret el seu cap de llista, no va pressionar prou per arribar al consens? O és que la precampanya i la campanya massa agressiva de CiU havia trencat els possibles acords postelectorals? O potser, és una culpa compartida?
No hi haurà noves trobades per a crear un govern d'unitat? No és prou greu la situació que viu el nostre poble per a fer possible aquest acord? Quins esculls s'han de salvar?
Marc Mur, en el seu discurs de presa de possessió com a nou Alcalde de Flix va afirmar que la nova legislatura era "Un repte per que els temps no són fàcils per a les administracions públiques; segurament són els més difícils des de la transició. I una responsabilitat per que els nostres veïns i veïnes han dipositat la seva confiança en nosaltres i no els podem defraudar." A veure si és veritat.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Doncs en principi, ja ha defraudat a una part de la població, i parlo com a socialiste que sóc!

Lluís M.

Anònim ha dit...

Es una mica estrany tot plegat,veurem quines maniobres es faran i quina política de austeritat seguiran perque es senten coses que no cuadren gaire.

Myriam ha dit...

Convergència i Unió ha quedat al marge del govern municipal a causa del rebuig iniciat a l’endemà de les passades eleccions municipals. Per aclarir posicions:

- Ens han enviat a l’oposició, no hi estem per gust.
- Hi ha un partit al govern municipal que, no és que no ens vulgui, és que està en confrontació total amb nosaltres.

Els contactes que va tenir CiU amb les dues forces polítiques que conformen el nou govern municipal de Flix van ser breus però molt aclaridors.

Als dos dies de celebrades les eleccions i cridats per la força majoritària sorgida d’aquestes, el PSC, vàrem escoltar com per part d’aquesta se’ns feia una proposta d’entrar al govern, amb un oferiment de ocupar-nos de unes regiduries concretes, escoltant també la voluntat per part del PSC de voler integrar a dintre del govern a l’altra força política present en aquest consistori.

Sense cap més compromís que el de fer una valoració de la oferta rebuda i el de quedar per al cap de tres dies per a continuar parlant, va acabar aquesta reunió.

No 3, si no 10 dies és el que vàrem tenir que esperar per a rebre una nova trucada del Sr. Marc Mur, justament 2 hores després de que per iniciativa pròpia efectuéssim una conversa amb els representants d’Esquerra Republicana de Catalunya; aquests ens van manifestar directament, i es d’agrair la seva sinceritat, que havien decidit fer una proposta a PSC, en el sentit de condicionar la seva presencia al govern al fet de la nostra exclusió del mateix.

Nosaltres pensem i així els hi vàrem manifestar que, més enllà de fets puntuals aliens al poble de Flix, totes dues forces polítiques podíem ser capaços de trobar punts en comú que podien beneficiar al conjunt del nostre poble.

La constatació immediata de la fermesa en la seva postura inicial, en el sentit de no voler compartir projecte de govern amb nosaltres, va fer-nos desistir d’allargar més la incipient conversa.

Al trobar-nos novament amb el Sr. Marc Mur, lluny de reprendre la conversa del primer dia, ens va manifestar que tot i que havia intentat convèncer als seus nous companys de govern d’Esquerra Republicana de la bondat de un govern unitari, no se’n havia sortit i que vist en la disjuntiva d’elegir, la seva elecció a l’hora de formar govern es decantava per els seus nous companys de Govern, Esquerra Republicana de Catalunya, amb els que, segons va manifestar, els unia vincles de projectes i trajectòria comuna en els darrers anys.

Aquest són els fets i van quedar clarament descrits el dia de la constitució del nou ajuntament perquè constessin en l’acta del Ple, i aquesta és la veritat de com ha succeït tot.

El rebuig directe per part d’un i la tria de company de viatge per part de l’altre és el resum del resultat final.

La semblança quasi mil•limètrica dels punts de l’acord de govern que el dijous passat van signar els dos equips al govern i les propostes que nosaltres portàvem en el nostre programa electoral, fan encara més difícil explicar el perquè de tot plegat.

Que prop, i a la vegada, que lluny queden ja aquelles proclames d’unitat fetes durant la campanya electoral del cap de llista de PSC.

La realitat final és que uns han posat les seves condicions i el nou Sr. Alcalde ha triat.

I el responsable i qui ha decidit finalment amb qui vol fer el camí durant els propers quatre anys és el Sr. Marc Mur.

Mai a Flix, mai, s’havia postulat un pacte polític excloent.

L’equip de Convergència i Unió desitja que tinguéssim molta sort i molt d’encert treballant sempre per un Flix en positiu!

Myriam Cisteré

Anònim ha dit...

Sembla evident que el principal escull és el cementiri nuclear. Ho va deixar clar la cap de llista d'ERC al seu parlament en el ple d'investidura. Los d'ERC i els de CiU-Plataforma 'Volem viure a Flix' porten dos anys fotent-se els trastos pel cap per aquest tema.
Trobaria estrany que ara fessin veure que no passa res i tots tant amiguets. Això sí que seria un frau.

Els socialistes, com sempre, nadar i guardar la roba. Però que a ningú se li escapi que dos no pacten si un no vol.

Anònim ha dit...

Sense ser militant de cap partit, he de dir que m'alegro que ERC hagi estat prou valenta per deixar fora de l'ajuntament Convergència i Unió.
Ja n'hi ha prou de simplismes de l'estil "tots volem lo millor per Flix", quan hi ha projectes de poble oposats és una obvietat que no es pot pactar.

Marc Rodes

Anònim ha dit...

Marc Rodes: LLavors com és que han pactat PSC i ERC??
El PSC té la mateixa postura que CiU respecte el MTC, una consulta popular.
El poble ha de decidir el que vol o no vol.
El Sr. Marc Mur s'ha baixat els pantalons fins als tormells i m'agradaria saber a canvi de què o qui.

Anònim ha dit...

Hola!CiU s´ha quedat fora per se pro-MTC? al programa electoral no és va dir que havia de ser elegit per consulta popular? o ERC no s´enfia tenin al municipi d´Ascó CiU totalment a favor?Aquest es l´únic motiu o n´hi ha més?Per cert, desde lo de Japó ningú en parla,ni a nivell municipal,ni comarcal,ni estatal...curiós,oi?

I l´ajuntament que s´espavili i no paquessim tan de contribució,que els ciutadans de Flix no tenim la culpa de aguantar...més.