dimecres, 1 de juny de 2011

Paradoxes electorals

Sempre, els resultats electorals donen lloc a paradoxes; és a dir, situacions d'incoherència o simplement sorprenents. Així, trobarem partits que obtenen un bons resultats però que es consideren perdedors, partits que no han baixat el que se suposava i que, per tant, ho consideren un èxit, partits que malgrat guanyar han perdut vots, etc.
En el cas de les eleccions municipals de Flix del 22 de maig no hi ha excepció, i els resultats deixen clares una sèrie de coses:
Primer: el triomf inqüestionable del PSC. Un partit consolidat, amb una bossa d'uns 1000 vots, que li garanteixen uns bons resultats electorals. Pràcticament no ha patit el desgast de haver format part del govern municipal aquest darrers 8 anys, els dos últims al capdavant de l'alcaldia. Aquest triomf demostra el fet que a Flix, a les municiplas, majoritàriament es vota gent d'esquerra (sigui el PSC o ERC)
Segon: la derrota de CiU que, malgrat haver triplicat el nombre de regidors, ha tingut uns resultats molt allunyats del que ells s'esperaven. L'euforia que es vivia en el món virtual no s'ha traduït en vots reals i no hi ha hagut tomb electoral. Una candidatura encapçalada per membres destacats de la plataforma Volem viure a Flix que han volgut oblidar que aquests darrers 8 anys també havien participat del govern municipal.
Tercer: la dolça derrota d'ERC que, amb una llista molt renovada, s'especulava amb la possibilitat que es quedes en tant sol dos regidors. La dificultat de trobar un cap de llista per a la candidatura i la renúncia de membres destacats de l'anterior ha contribuit a la davallada electoral. Una davallada que es pot considerar com a severa.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

una entrada molt clara i molt encertada.

Anònim ha dit...

Algú ho havia de dir!!

Cristina.

Anònim ha dit...

Mariano me parece que perder regidores siempre es una derrota y las derrotas nunca son dulces

Anònim ha dit...

El comentari reflexa la realitat,es així, agradi o no, pero t´has deixat una cosa, falte la segona part, quina actitut tindran els partits per pactar?gràcies.