divendres, 8 de juliol de 2011

Tercera edició Flix Jazz

Divendres 22 de juliol es farà la presentació de la tercera edició de Flix Jazz. L’acte d’inauguració serà a les 19:00 h. a Ca Don Ventura. El concert d’obertura anirà a càrrec de Pulsin4 on hi participa el guitarrista flixanco Jaume Vidal. El grup barceloní realitza una mescla de bossa-nova, afro-cuban, jazz... A part, es farà una presentació de la programació del festival i de la recent creada Associació d’amics del jazz de la Ribera d'Ebre.

L’escenari situat a la Plaça major s’estrenarà a les 22:30 hores de divendres amb l’actuació de Bridges Trio. Bridges ha estat nominat com a Millor nova proposta de l’any 2010 per la revista Jaç. Al concert de Flix ens presentaran una versió intimista que comptarà amb la presència de David Soler. El músic de Palutordera completarà el trio amb la incorporació de guitarra elèctrica, pedals i pedal steel.

El matí del dissabte s’ha deixat per a l’actuació del grup d’alumnes que hauran participat en el curs Improvisació en la música moderna i el jazz que s’haurà fet del 11 al 2 de juliol. El lloc Ca Don Ventura a les 12 del migdia.

Per la tarda (19h) actuarà a la Plaça Major Groove Stuff, una formació que neix el novembre del 2008 a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya). Els quatre components són estudiants del departament de jazz i música moderna de l’Escola. El grup aposta per la música funk i fusió dels anys 80, influenciats per Herbie Hancock, Marcus Miller, Weather Report... El seu directe desprèn energia i groove d'alt voltatge.

La nit de dissabte a l’escenari de la plaça major actuarà Raynald Colom, un dels trompetistes referents en l’escena del jazz a l’estat espanyol. Tot i la seva joventut acumula una llarga trajectòria amb molts discs i premis a la seva esquena. Al Flix jazz ens presentarà el seu flamant quartet.

Tancarà el festival Matteo Sacilotto, un guitarrista italià que viu a Barcelona i que té una dilatada trajectòria dins l’escena jazzística del país. Ens presentarà un projecte homenatge al compositor de bandes sonores Nino Rota. Es repassaran les melodies més famoses escrites per Rota ( El Padrino, La Strada...) des de l’òptica del jazz. Amb aquest treball ha tret disc pel segell R3 Records i ha tocat per diferents escenaris de l'Estat (19h, Plaça Major).

Fonts
Flix Jazz
Myspace