dimecres, 16 de maig del 2012

Continua actiu l'incendi forestal de Rasquera

Marfanta

El foc que crema des d'aquest dimarts al migdia a Rasquera ha afectat fins al moment 700 hectàrees. Protecció Civil ha passat el pla Infocat per incendis forestals a la fase d'emergència a causa de l'empitjorament del foc, que ja ha entrat en el terme municipal del Perelló. A primera hora del matí han començat a incorporar-se mitjans aeris a les tasques d'extinció del foc, que duen a terme una cinquantena de dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat. Però el fort vent que bufa a la zona i l'accessibilitat complicada de la zona estan posant moltes traves a l'objectiu d'apagar el foc. Al llarg de la nit, una quarantena de dotacions terrestres han estat treballant en les tasques d'extinció. Mentrestant, s'ha suprimit el transport escolar d'alumnes d'ESO entre Rasquera i el Perelló, ja que també està completament tallada la carretera TV-3022 entre les dues poblacions. De fet, les fortes ratxes de vent que hi hagut a la zona, la complexitat de l'orografia i els focus secundaris que el foc llança han fet créixer el perímetre.

Segons les darreres estimacions del cos d'Agents Rurals, el foc afectaria una superfície de 700 hectàrees. El cap de l'incendi hauria avançat en direcció sud-est, fins arribar a la carretera TV-3022, que egons informacions del Servei Català de Trànsit està totalment tallada en els dos sentits de la marxa. A primera hora del matí han començat a incorporar-se, a les tasques d'extinció fins a set mitjans aeris (un helicòpter de comandament, dos helicòpters bombarders i quatre avions de vigilància i atac) i continuen treballant una cinquantena de terrestres. Com a mesura preventiva, el cos de Mossos d'Esquadra ha desallotjat algunes masies de la zona, una vintena de veïns, però cap persona ha resultat ferida. A més, s'ha habilitat el pavelló poliesportiu del Perelló per acollir els veïns evacuats. Aquestes persones que han rebut l'assistència de personal de la Creu Roja.

D'altra banda, segons les previsions del servei Meteorològic de Catalunya, les ratxes de vent continuaran sent fortes i es preveu que baixi la intensitat del vent a partir de mig matí. Cal recordar que, a més dels efectius dels Bombers de la Generalitat, del cos dels Mossos d'Esquadra i de la Creu Roja, fins al lloc també s'han desplaçat dues ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques, i efectius del cos d'Agents Rurals i de les Agrupacions de Defensa Forestal.

Marfanta

1 comentari:

Enric ha dit...

22h hores i ja porta 1800ha cremades i segueix sense control. Rabia, impotència, tristesa, i la llagrima al ull només de pensar-hi.