dimecres, 20 de febrer de 2013

Nota de premsa de l'Ajuntament de Flix sobre l'ERO d'Ercros

Ajuntament de Flix 
Davant l’anunci de la companyia ERCROS de presentar un ERO de 156 treballadors sobre els 207 de la factoria de Flix, l’Ajuntament de Flix vol manifestar el següent:
- Expressar el total suport al Comité de Treballadors d’Ercros i els representants sindicals de les empreses auxiliars que es puguin veure afectades per la mesura.
- Denunciar que la mesura no es pot presentar com un Expedient de Regulació d’Ocupació més sinó com el que realment és: el desmantellament de la major part de l’estructura productiva a Flix i la condemna al tancament total de factoria a curt termini.
- Remarcar que l’impacte sobre la producció fa que l’afectació vagi molt més enllà dels treballadors d’Ercros tenint un impacte sobre les empreses auxiliars no menor a 80 treballadors acomiadats més.
- Denunciar la manca de sensibilitat social de l’empresa al no avaluar l’impacte d’una mesura d’aquest tipus en un municipi de 4.000 habitants en una comarca d’interior, on tindrà un efecte multiplicador devastador.
- Ressaltar que de tirar-se endavant tal i com està plantejat, es condemna tota la estructura de treball i de serveis de Flix i pobles del voltant a un decadència sense pal3liatius, donada la manca d’alternatives.
- Manifestar el malestar per l’escassa o nul·la repercussió que un ERO pretesament plantejat com a nivell de Grup té sobre la gran majoria de centres de treball exceptuant Flix i Cartagena, que acumulen el 90% dels acomiadaments.
- Recordar l’alt preu pagat per la factoria de Flix en totes les reestructuracions d’ocupació d’Ercros en el passat tot i el paper cabdal que la factoria ha tingut en el sosteniment general de la companyia en els anys més crítics.
Davant tot l’exposat instem a la Direcció d’Ercros a recapacitar i no presentar l’ERO sense abans haver avaluat suficientment la mesura i les alternatives que de ben segur existeixen.
Flix, 20 de febrer de 2013.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Pimero, la meva total solidaritat amb els companys afectats i les seves famílies, participaré el màxim en qualsevol acció.
Ens ha de servir per pensar les nostres polítiques d'ocupació.
No al magatzem nuclear temporal.
No a les prospeccions de gas (Fracking).
No als molins de vent.
Si a les cigonyes (ja conec hi ha subvencions, però segur que alguna cosa ens costa)
Si als diners públic del castell (ja conec que la major part ho paga l'estat central. Però els diners eren de tots i l'hem convertit en pedres)
Si a les visites guiades
Conseqüència:
Si a la fam
Si a la desesperació
Animo que tindrem un poble sa però buit

Anònim ha dit...

Si us plau, i més en aquets moments la teva solidaritat ens fa falta, però de ben segur no d'aquesta manera.
Els teus ànims són de burla?
No ens interessen. Mesura les teves paraules poden fer mal i molt més ara, quan tots estem sensibilitzats i més els afectats.
NO A LA FAM,
NO A LA DESESPERACIÓ.
ÀNIMS A TOT EL POBLE!

Anònim ha dit...

ERC demanarà a tots els ajuntaments i consells comarcals declarar les Terres de l’Ebre zona lliure de 'fracking'
Destaca els riscos i les incògnites ambientals que presenta aquesta tecnologia, rebutja l’opacitat informativa de les administracions i demana evitar una nova explotació dels recursos naturals de les Terres de l’Ebre
Òscar Bosch, alcalde de Flix: «Volem renovar l'activitat industrial al polígon d'Ercros»
ERC celebra un vermut anti-MTC amb Puigcercós
24/09/10 02:00 - MIRAVET -
Per tant, segons Muñoz, l’objectiu d’Esquerra és fer-li arribar al ministre la situació de la convocatòria catalana i ha afirmat que “volem fer arribar al ministre la fractura social que la candidatura d’Ascó per acollir l’MTC ha suposat per al territori, com també el posicionament contrari d’ajuntaments, consells comarcals, diputacions i, sobretot, del Parlament de Catalunya”, perquè “entenem que el Ministeri ha rebut un altre missatge de part de l’AMAC i entitats que no són de representació pública. El ministre ha de saber quina és la realitat”, ha afirmat Muñoz.
ERC también pide la prohibición del ‘fracking’ para explotar hidrocarburos
Volem treballar res mes…..

Anònim ha dit...

Adjunt titulars de premsa
Crec que tots hem d'aprendre dels nostres errors
Ara mateix necessitem treball, però en el passat vam cometre mooooolts errors, tots, tots ..
Del bloc d'ERC de Flix
¨ "ERC demanarà a Tots els Ajuntaments i consells comarcals declarar les Terres de l'Ebre zona lliure de 'fracking'"
"Satisfacció a ERC per la victòria de la Societat Civil en la lluita contra el cementiri nuclear
Des d'ERC s'entén que l'Oportunitat per a la Ribera d'Ebre Comença ara, Quan és podrà Començar a parlar del futur sense imposicions "

Del diari Marfanta
“Ja s’estan produint les primeres reaccions al territori, a la decisió del govern de l’Estat d’emplaçar el magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears a Villar de Cañas. L’alcalde d’Ascó, el convergent Rafel Vidal, té previst fer una valoració del tema aquest mateix dimecres al matí; però abans també han parlat de la mateixa qüestió l’alcalde de Tortosa, el també convergent Ferran Bel, i l’alcalde de Flix, el socialista Marc Mur. En el primer cas, Bel va agrair ahir dilluns la valentia del govern de l’Estat per haver pres una decisió, i va celebrar que s’haja respectat la voluntat del Parlament i del mateix govern de la Generalitat, contraris a la instal•lació de l’MTC a Catalunya. Per la seua banda, l’alcalde de Flix ha aprofitat aquest matí el seu pas per l’informatiu Primera Columna per celebrar que el tema s’haja pogut tancar, encara que haja estat amb un govern del PP.”

Potser ens hem de plantejar a qui hem triat per representar-nos a Flix i la comarca. Hem tingut mestres, professors d'història, advocats, tots funcionaris, ni un de sol és treballador industrial
Saben alguna cosa del que parlem o tenen seguretat en els seus llocs de treball, cosa que la majoria de nosaltres no tenim?