dissabte, 25 d’abril del 2009

Expressió visual

Avui s'ha inaugurat a la sala d'exposicions de l'ajuntament de la Palma d'Ebre una exposició de pintura de Josep Alcait Rojals, un noi que aquest setembre farà 22 anys. Es tracta d'un noi amb una història particular, com ell mateix explica al díptic informatiu de l'exposició:

"ALS QUATRE ANYS EM VAN DIAGNOSTICAR UNA DISTRÒFIA MUSCULAR DE DUCHENNE.
TOT VA COMENÇAR UN DIA QUE SORTIA DEL "COLE" DE VANDELLÒS I CAMINAVA MALAMENT. EM VAN PORTAR AL CAP D'HOSPITALET I D'ALLÍ A REUS.
EL METGE NO S'HO CREIA, ES PENSAVA QUE FEIA "CUENTO". MÉS TARD VAIG ESTAR INGRESSAT A L'HOSPITAL DE REUS I D'ALLÍ EM VAN ENVIAR A LA VALL D’HEBRON A BARCELONA, I ÉS ON EM VAN DIR EL QUE EM PASSAVA.
CAP ALS NOU ANYS EM CANSAVA MOLT I CADA COP EM COSTAVA MÉS CAMINAR FINS QUE VA ARRIBAR EL MOMENT QUE VAIG NECESSITAR UNA CADIRA.
EM COSTA MOURE'M I FER QUALSSEVOL MOVIMENT, PERÒ TOT I AIXÍ M'AGRADA DIBUIXAR I PINTAR. UTILITZO AQUAREL·LES, TEMPERES, BOLÍGRAFS, LLAPIS DE CARBÓ... I TOT i QUE ALGUNS DIBUIXOS EM COSTEN DE FER BASTANT TEMPS, EM SERVEIX PER RELAXAR-ME I EVADIR-ME.
DESITJO QUE AQUESTS DIBUIXOS US AGRADIN, I US DONO LES GRÀCIES PER VOLER COMPARTIR AMB MI LA MEVA IL·LUSIÓ."


Josep estudia al centre d'educació especial Jeroni de Moragas de Mòra d'Ebre i, malgrat la seva limitada mobilitat, és un exemple d'esforç, constància i superació per a tots.






7 comentaris:

Anònim ha dit...

Marià, gràcies per dedicar-me aquesta entrada, i per venir a la inauguració.
Moltes gràcies
Josep ALcait

Anònim ha dit...

Recentment he tornat d'un viatge que m'ha fet veure la immensa capacitat que té l'ésser humà de superar-se i enfrontar-se a les desavenències. Les meves felicitacions Josep, els teus dibuixos són eslèndids i tu ets un exemple a seguir per tots nosaltres.

tere boquera ha dit...

Felicitats Josep!!
Sóc la tere boquera de Masboquera, avui he parlat amb el Ventura i m'ha explicat de la teva exposició a La Palma i m'ha dit també on en podia trobar algun. M'he quedat meravellada, jo ja sabia que t'agradava dibuixar, però això és FANTÀSTIC!!!!!. Ja veuré l'exposició quan la facis a Vandellòs Una abraçada molt gran

tere

Unknown ha dit...

Felicitats Josep¡
sóc lo Francesc de Cal Mosso,ets lo puto CRACK.Espero que aviat puguem anar junts a Italia,i et serveixi per fer mols dibuixos més.
VISCA EL BARÇA

Francesc Gil ha dit...

Felicitats Josep¡¡
Sóc lo Francesc de cal mosso,ets lo puto CRACK.Espero que aviat puguem anar junts de viatge a Italia,i que quan tornem et serveixi per fer molts altres dibuixos.Fins aviat
VISCA EL BARÇA¡¡

Anònim ha dit...

Josep ets un CRACKK!!
Dibuixes SUPER BÉÉÉÉ!!!
no et venguis els ratpenats, son meeeeeus!!!
Espero veure més quadres teus!
CONTINUA AIXII!
Martí*2

Anònim ha dit...

Ei josep de tu no en puc parla gaire perke no et conec molt pero va ke tu pots i no tinguis vergoña ke son molt bonic e fet un treball de tu vinga dew

pau gil vandellos