divendres, 12 de juny del 2009

S'ha fet, s'ha dit, s'ha escrit

S'ha fet
Ahir (dijous 11 de juny) a la reunió de la plataforma "Volem viure a Flix" es va posar de manifest que si s'eviten temes conflictius, la gent pot fer pinya. I així és com més força es pot fer.
Les ganes de trobar solucions ràpides a conflictes llargs havia portat al plantejament de mesures que, en lloc d'unir, portaven a l'enfrontaven. Ahir, amb l'anunci de la creació d'un front comú entre la plataforma, l'ajuntament i el comité d'Ercros, es va evidenciar que la prioritat ara és salvar el màxim nombre de llocs de treball; més endavant serà el moment de dir cap a on volem anar.
S'ha dit
De vegades volem aportar solucions que responen més a la ignorància que a la realitat. Dir que els diners que s'han d'invertir en la recuperació del castell carlí s'haurien de dedicar a fer una nova fàbrica al poble, és una absurditat, perquè aquests diners, o es gasten en aquest projecte o no arriben al poble. Són ajuts públics que responen a un projecte, i si aquest no es fa...
A més, qui l'hauria de fer aquesta fàbrica? L'ajuntament? L'estat? No sabia que estavem en un país comunista.
Per altra banda, el seguit de comentaris despectius cap la reserva de Sebes, ratlla la paranoia. Dir que Sebes no aporta res al poble de Flix és, senzillament, mentida.
Ah! i sobre la mosca negra llegiu aquest enllaç de Jaume Masip. I no ho diu ell, ho diu el cap de la unitat d'ecosistemes aquàtics de l'IRTA.
S'ha escrit
L'altre dia em van comentar l'aparició d'un nou bloc "Flix en lluita". Un bloc anònim (de fet signa amb les inicial F.E.L) d'algú que no s'atreveix a donar la cara però que es permet insultar a tort i a dret amb un to populista i demagògic que em recorda a Lerroux.
Però és que, a més a més, s'ha apropiat del nostre gentilici, flixancos, posant-lo en la seva adreça electrònica (http://flixancos.blogspot.com/) quan en realitat el contingut del bloc respon als seus interessos personals i no als del poble de Flix.

3 comentaris:

Helena ha dit...

Hola Marià!!! Gràcies a vosaltres els que no podem ser aquí ens podem fer una idesa de com està el poble i la gent!! Gràcies per mantenir-nos tan ben informats!!!
Records!!!

Anònim ha dit...

Sembla ser que el que el Bloc de Flix en Lluita ja no té continuitat...no l'he arribat a poder llegir, però quan sento Lerroux em venen esgarrifances...
Igual que Helena, gràcies per mantenir-nos al dia del que passa al poble.

:)

Pablo

sisco ha dit...

Em sembla, ciutadà Mariá, que exageres una miqueta, ets molt crític pero deixes aparcada l'autocrítica, que fet i fet és l'única que ens ha de treure d'embusos en els quals la nostra cabosudería de flixancos ens ha embarrancat.

De vegades es volen aportar plantejaments polítics que, sent un treball innegable i fins i tot bén fet, responen més a un interès personal que a una necessitat col•lectiva, bé està si s'adeqüen als temps i no impedeixen altres desenvolupaments que també són necessaris per no dir indispensables.

És evident que les subvencions han de destinar-se a aquelles partides per a les quals van ser concedides, el desviament de fons d'unes partides a unes altres en tot cas constituiria un fet que no seria propi d'una actuació política seriosa, ni tampoc respondria a una encertades previsións de desarrollo i sostenibilitat futures fetes en un passat, vindria a ser una pobra solució post mortem, davant una situació per a la qual evidentment no ens havíem preparat, potser per que ni esperàvem que un fet així fora a passar dins de unes poques legislatures, i aquest podria ser el motiu de la falta d'ambició en nous projectes industrials d'envergadura assentats en el nostre municipi, creure que el treball estava ja fet i assegurat i així pensar tan sol en lo lúdic i lo cultural després de la jornada laboral, que no està malament, però que es demostra ser insuficient per a la pervivència del poble.

Sebes és un proxecte y un treball bén fet que pot i ha de ser millorat i fins i tot ampliat, com també ha de ser integrat en un mosaic local de múltiples activitats, que desenvolupades de forma respectuosa poden conjugar-se per a contribuir a millorar el futur de la nostra població, si encara ho hi ha i estem a temps, el que no és possible és que sigui una de les poques activitats previstes i menys possible encara és que es converteixi en un obstacle per al desenvolupament de noves activitats, sent que aquestes podrien ser una resposta responsable i sostenible enfront de problemes no solament locals d'ocupació sinó globals de medi ambient.