diumenge, 20 de juny de 2010

Book

Les innovacions tecnològiques són constants, ipod, iphone, ipad, ebook, netbook... Les tenim al nostre abast les 24 hores del dia. Les agressives campanyes publicitàries llançades per les multinacionals pràcticament ens obliguen a estar a l'últim pel que fa a gadgets electrònics.
Ara volen arraconar el llibre. Ja parlen obertament dels avantatges dels llibres digitals o electrònics i a l'institut els implantarem al curs 2010-11 a 1r i 2n d'ESO.
Sembla un contrasentit que, ara que els alumnes mostren clares mancances de comprensió lectora i d'expressió escrita, es vulgui imposar el llibre digital.
Per això és d'agrair les mostres iròniques de suport al llibre tradicional que es troben per la xarxa: Compacte, portàtil, sense cables, sense circuïts elèctrics, sense bateria, sense necessitat de connexió, el llibre no et deixarà mai de banda.
Sempre a l'abast, no has d'esperar que es carreguin els continguts, no es penja mai, no s'ha de reinicialitzar ni s'ha de recarregar mai, amb un índex que t'ordena els continguts i et facilita la seva localització immediata.
Amb el punt de llibre accediràs directament allí on et vas quedar el darrer dia, amb el llapis hi podràs fer anotacions o subratllar els més important.
Pot ser, el millor invent (el llibre) ja el tenim entre les mans.

4 comentaris:

Reyes ha dit...

Amb el eReader la batería dura milenis per què no consumeix la tinta electrònica més que quan passes pàgina i coses així, un cop està una pàgina carregada a pantalla ja no consumeix aquesta.
Els eReaders també tenen punt de llibre i hi pots fer anotacions.

Discrepo amb els òrgans públics d'educació per què no tenen ni pajolera idea i apliquen coses sense cap tipus de sentit ni formació.

Però crec que a nivell personal un eReader no està gens malament (i ho diu un amant dels llibres de paper)

Anrik ha dit...

Molt bo Marià!!! Ja parlarem l'any vinent sobre els llibres digitals, les plataformes, els moodel's, etc... que "algú" ens agafi confesats.

KEIFAREM ha dit...

mes sobre el tema:

http://youtu.be/iwPj0qgvfIs

salu2

KEIFAREM ha dit...

mes sobre el tema :

http://youtu.be/iwPj0qgvfIs