dijous, 10 de febrer de 2011

GENT NORMAL I PROBLEMES REALS

* Desconfiaré sempre de qui no respecti la meva llengua. Perquè, en fer-ho, demostra que no em respecta a mi, i alhora que no respecta un bé cultural essencial.
* Desconfiaré sempre de qui no trobi normal el seu ús institucional i simbòlic, perquè no troba normal la meva realitat cultural i perquè a sobre es pensa que té dret a decidir qué es la normalitat, i curiosament la normalitat és ell, i no jo.
* Desconfiaré sempre de qui digui que el meu problema no és real, perquè em menysté a mi i perquè es creu amb el poder de decidir què és real, i casualment també ho és ell, i no jo.
* Desconfiaré sempre de qui digui que les llengües són per entendre'ns i no per crear problemes i faci servir aquest argument per crear problemes amb les llengües.
* Desconfiaré sempre de qui manipuli realitats deliberadament i gosi acusar llengües perseguides de ser les perseguidores.
* Desconfiaré sempre de qui vegi com a despesa innecessària la promoció de la meva llengua i com a inversió imprescindible la promoció de la seva.
* Desconfiaré sempre de qui vulgui acomplexar-me perquè parlo amb naturalitat la llengua dels meus pares.
* Desconfiaré sempre de qui em negui la llengua, perquè em sento compromès amb els que l'han salvat perquè jo la pugui ensenyar als meus fills.
* I procuraré enfadar-me poc, només el que jo trobi normal i davant d'amenaces que jo consideri reals.
* I sempre, però sempre, plantaré cara."

Carles Capdevila
Director del diari Ara

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Si lo mismo lo decimos algunos catalanes, pero en castellano, nos llamáis "fachas"....

... a ver si un día se empieza a entender que lo que unos quieren para su lengua materna, lo queremos los otros para la nuestra, y así hacemos un país compartido por todos y más justo.

"Desconfiaré siempre de quien no encuentre normal el uso institucional i simbòlico de mi lengua, porque no encuentra normal mi realidad cultural y encima se piensa que tiene derecho a decidir qué es la normalidad, y curiosamente la normalidad és el, y no yo."

Anònim ha dit...

Fatxa: http://www.diccionari.cat/lexicx.jsp?GECART=0062720
I feixista http://www.diccionari.cat/lexicx.jsp?GECART=0062945

I si vols també et poso el link de la història de Catalunya, perquè entenguis qui està invadint a qui. És que ja n'hi ha prou, home!!!
Jo només vull el meu dret de parlar català a CATALUNYA. Quan vaig a Madrid parlo Castellà, faltaria més.

I a qui no li agradi... que foti el camp!