dijous, 17 de novembre del 2011

El manual de la campanya electoral

Ja fa dies que la maquinària electoral està funcionant a ple rendiment. El cap de la campaya ha recuperat del calaix de l'escriptori el manual de com guanyar unes eleccions. Li ha hagut de treure la pols perquè durant quatre anys ningú se n'ha recordat d'ell.
Gràcies en aquest manual els polítics han començat a vomitar consignes buides de contingut, a prometre i jurar coses que saben que no cumpliran, a mostrar-se propers al ciutadà, a agafar nens als braços, a donar petons a jubilades i a fer veure que entenen les preocupacions de la gent.
S'han organitzat actes en espais reduïts intentant donar una imatge de proximitat quan, en realitat, s'ha previst una escassa assistència de públic. I s'han omplert places de toros i poliesportius per a mostrar la seva capacitat de convocatòria, perquè en aquests actes l'últim que es preten es convencer en algú.
S'han envoltat de velles glòries de la política o els han tancat en una habitació per a evitar que parlin massa. I han participat en debats electorals que estan tant, tant adulterats que no serveixen per a res.
Així estem arribant al final de la campanya electoral i el més calent a l'aigüera. Els polítics parlen sense dir res per evitar agafar-se els dits; passen de puntetes sobre els temes que realment interessen a la gent.
No parlen sobre que faran amb la gent que perd la casa perquè no pot pagar la hipoteca i, a sobre, mantenen el deute amb el banc. Ningú ha dit res sobre com pensen incentivar la creació de llocs de treball per reduir l'elevadíssim atur que hi ha. No se sap si el nou govern treurà una nova llei d'educació del barret. Miren cap a una altra banda quan se'ls pregunta si hi haurà retallades en l'estat del benestar.
Hi ha alguna cosa que no acaba d'anar bé. La casta dels polítics cada cop està més lluny de la realitat i això és un clar simptoma de que tenim una democràcia malalta que cal regenerar. La veritat és que, com algú em va dir, la política està plena d'hipocresia i d'hipòcrites.
I l'endemà de les eleccions, si l'abstenció ha estat alta, una altra frase feta: Prenem nota del que ens vol dir la gent i adoptarem les mesures necessàries per recuperar la confiança del ciutadà.
I el cap de la campanya electoral agafarà el manual i el tornarà a posar al calaix fins a les properes eleccions.