dimecres, 1 de febrer del 2012

Onada de fred

Totes les previsions indiquen que en els propers dies tindren una onada de fred severa provocada per l'entrada d'aire siberià. L'aire d'origen siberià és una aire molt fred, més fred que l'aire d'origen polar, i sec. 
Aquesta massa d'aire ens afecta quan es donen dues coincidències: la primera, la posició allargada de l'anticicló continental i, la segona, la presència d'un zona de baixes pressions sobre la Mediterrània. Entre els dos centres d'acció es canalitza aquest aire fred i sec. I aquesta és la situació que es produirà els pròxims dies.
No obstan, això no vol dir que tinguéssim les temperatures que s'assoleixen a Sibèria ja que la massa d'aire en el seu desplaçament cap al sud es va desnaturalitzant. Tampoc vol dir que no pugui ploure, ja que en el seu desplaçament cap a Catalunya es pot carregar d'humitat, quan circula per sobre de la Mediterrània, i provocar nevades en cotes molt baixes.
De totes maneres tot sembla indicar que serà una onada de fred severa però seca.


2 comentaris:

eva_yam ha dit...

gràcies per la informació!! el què més m'ha agradat son els mapes!!

aquest matí estava caent aigua-neu!!

Jaume Masip Llop ha dit...

No sé si al final arribarà o si serà tant dur, però el que si sé és que el tracte que en fan els mitjans (nostres) fa molta ràbia, una vegada més només existeix Barna i allí on tenent les segones residències, o sigui les seues comarques veïnes del nord.
La gent del Pirineu està superemprenyada, ho han buidat tot! a nosaltes només ens queda constatar que per a ells no existim!