dimecres, 8 de febrer del 2012

Un nou PHN

Al novembre de l'any 2000, el llavors ministre d'agricultura, Miguel Arias Cañete en una trobada amb agricultors murcians van afirmar que el Plan Hidrològico Nacional seria un "paseo militar" en el Congrès de diputats i que es tiraria endavant "por cojones" perquè així ho havia dit, el llavors president espanyol, José Maria Aznar. 
Mariano Rajoy, en aquell moment vicepresident del govern, va haver de sortir al pas d'aquestes afirmacions i matitzar-les pel malestar que havien provocat entre determinats cercles inclòs dins del seu partit.
Han passat quasi 12 anys i sembla com si no haguès canviat res. El passat 1 de gener, l'actual ministre d'agricultura, Miguel Arias Cañete (el mismo) ha anunciat la voluntat del govern de Rajoy (el mismo) de crear un Pacte Nacional de l'Aigua. 
Aquest pacte tindrà com a objectiu "assegurar el subministrament d'aigua en suficient qualitat i quantitat" i que s'ha de dissenyar "amb l'acord i suport solidari de totes les CCAA". Segons el ministre, el pacte "serà de llarga durada i tindrà caràcter estratègic i vertebrador per a tot el territori nacional", i ha de tenir com a resultat la proposta d'un nou Pla Hidrològic Nacional que "tindrà en compte totes les tecnologies i infraestructures existents" i també en proposarà de noves per "assegurar l'augment de caudals en zones amb dèficit hídric".
No cal dir que aquestes declaracions han encès totes les alarmes a les Terres de l'Ebre i especialment entre  la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE), tot i que el moviment social ja estava en alerta des de la victòria electoral del Partit Popular.

1 comentari:

Anònim ha dit...

per ser més exactes allò que va dir va ser :

"POR GÜEVOS"