dissabte, 7 de juny de 2008

Realment és vol posar fi a la fam?

Al món hi ha més de 850 milions de persones que passen gana. Segons dades d’UNICEF, vora 150 milions són nens menors de cinc anys.

D'aquests, cada dia en moren 5 milions per manca d’aliments i una quantitat molt elevada patirà els efectes de la malnutrició la resta de la seva vida. Cada minut, el temps que podem tardar en rentar-nos les mans, 10 nens moren degut a la manca d’aliments.

L’any 1996 l’ONU havia fixat el 2015 com a data per a reduir a la meitat la fam al món. NO PODRÀ SER. La cimera de la FAO que es va celebrar a Roma va acabar el divendres 6 de juny amb un estrepitós fracàs. Els 183 països participants es van limitar a repetir la promesa que ja s’havia fet el 1996.

Cada país ha vetllat pels seus interessos. No s’han abaratit els impostors als productes agraris destinats a l’alimentació, tampoc s’han eliminats les barreres proteccionistes ni els subsidis a l’agricultura dels països més rics, no s’ha posat fre a l’especulació sobre els biocombustibles...

Això si, per sortir a la foto com a salvadors del món, els polítics participants va acordar comprometre’s a recaptar ajuts per valor d’uns 8.500 milions de dòlars (no han dit com ho faran). Quasi al mateix temps el director de la FAO, Jacques Diouf, va admetre que farien falta entre 15.000 i 20.000 milions de dòlars a l’any per afrontar la situació.

2 comentaris:

keifaerem ha dit...

fa por

Reyes ha dit...

Erradicació de la pobresa? Haha, si creiem que és possible en un món mogut pel capitalisme occidental anem clars... Només fa falta veure com defensen la seva propia economia les unions econòmiques (si cal explotant encara més al 3er món). I podriem estar donant durant hores i hores mil exemples més de com el "1er món+capitalisme" (recoltzat pels partits polítics) és regenera sempre a ell mateix per a no deixar mai de ser el 1er món i marcar la diferència amb el 3er, tal com ho fa podria fer cèl·lula a Dragon Ball xD.

Coses com les dels biocombustibles, les llavors terminator, les patents d'èssers vius, les grans corporacions que van en busca de mà d'obra barata i legislació laborals de fireta,... em van fer perdre l'esperança, vaig passar a considerar-me misàntrop fa temps, i la veritat és que l'humanitat me la remampinfla, si demà mateix ens estinguissim ens hauriem fet un gran favor (i al món també), i amb això no estic sent gens negatiu, ho dic des d'un gran positivisme.

La història de l'ONU, les ONG's i dels partits polítics ja fa temps que es va desenmascarar, com la dels reis mags i el pare noël.

Salut!