dissabte, 7 de juny del 2008

Realment és vol posar fi a la fam?

Al món hi ha més de 850 milions de persones que passen gana. Segons dades d’UNICEF, vora 150 milions són nens menors de cinc anys.

D'aquests, cada dia en moren 5 milions per manca d’aliments i una quantitat molt elevada patirà els efectes de la malnutrició la resta de la seva vida. Cada minut, el temps que podem tardar en rentar-nos les mans, 10 nens moren degut a la manca d’aliments.

L’any 1996 l’ONU havia fixat el 2015 com a data per a reduir a la meitat la fam al món. NO PODRÀ SER. La cimera de la FAO que es va celebrar a Roma va acabar el divendres 6 de juny amb un estrepitós fracàs. Els 183 països participants es van limitar a repetir la promesa que ja s’havia fet el 1996.

Cada país ha vetllat pels seus interessos. No s’han abaratit els impostors als productes agraris destinats a l’alimentació, tampoc s’han eliminats les barreres proteccionistes ni els subsidis a l’agricultura dels països més rics, no s’ha posat fre a l’especulació sobre els biocombustibles...

Això si, per sortir a la foto com a salvadors del món, els polítics participants va acordar comprometre’s a recaptar ajuts per valor d’uns 8.500 milions de dòlars (no han dit com ho faran). Quasi al mateix temps el director de la FAO, Jacques Diouf, va admetre que farien falta entre 15.000 i 20.000 milions de dòlars a l’any per afrontar la situació.