dijous, 10 de desembre del 2009

TV3, la teva?

La informació que dona TV3 de Catalunya està profundament esbiaixada, ho porto observant des de fa temps, i no soc l’únic.

Aquest estiu, sense anar més lluny, tots els telenotícies de TV3 donaven diàriament informació puntual d’actes culturals, lúdics i festius de les comarques gironines: Les havaneres de Calella, el Festival Castell de Peralada, el Festival del Jardins de Cap Roig, el Festival Internacional de Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols, la Shubertiada de Vilabertran (un poble de menys de 900 habitants) i un llarg etcètera.

La notícia sempre la donaven bastant complerta: presentació en directe d’un periodista de TV3, imatges de l’actuació, entrevistes als assistents i programació del proper dia.

Arribaven a l’absurd de donar notícies sobre lectures bilingües de poesia on les imatges mostraven un públic format per “quatre i el cabo”. Però com que també es feien en alguna localitat empordanesa, doncs tenia glamour. I és que TV3 està enamorada de l’Empordà.

Cap altra informació de cap altra activitat de cap altre lloc. Com si a la resta de Catalunya no es fessin concerts, festivals, lectures de poesies o obres de teatre, presentacions de llibres o fires. I en cas que n’informessin, una veu en off comentava i es ventilava la notícia en 15 segons.

Poca cosa de les actuacions que es feien durant l’estiu als Camp de Mart de Tarragona, nul·la informació de la Festa del Renaixement de Tortosa i ja no vull ni dir sobre la Fira del vi de Falset o la Fira de Mòra la Nova, que tot i tenir una antiguitat considerable (178 anys), per als de TV3 no existeix. El sud no existeix, no té glamour, és vulgar. El periodistes de TV3 no tenen per costum passar els seu temps d’oci a les comarques de més al sud del Llobregat.

Del Montseny o dels pobles de la Garrotxa sempre notícies agradables; inclús la problemàtica sobre la línia de Molt Alta Tensió es presentada com un greuge contra la població autòctona i com una amenaça al seu atractiu turístic. En canvi, furguen en cada notícia negativa relacionada amb Flix. No sé perquè, però també els hi encanta, encara que en sentit negatiu.

4 comentaris:

Laia ha dit...

Com jo dic sempre, pels de Barcelona passar de Sitges ja és l'estranger. Això sí, cap amunt, sempre cap amunt!
Està clar que hi ha alguna cosa que falla...

Anònim ha dit...

Bona reflexió i això que no has esmentat el tema lingüístic, que déu n'hi do.

Pobre Sorribes i d'altres que són com els pastorets immòbils d'un pessebre ebrenc de la poca feina que els hi encomanen i la que els hi encomanen és tan poc nadalenca.

Fàtima Llambrich procura parlar fabrià i dir "aquest" i "aquesta" i no "esta" i "este" quan tant "esta" i "este" són correctes, encara que algun cop se li escapa la parla d'aquí i suposo que alguna bronca xava deu que rebre en forma de renec a alguna llar camaca.

El llibre "Tirant lo Blanc", obra cabdal de la literatura anomenada catalana empra els demostratius o pronoms "esta" i "este", que actualment, estan fora de la llei.

Salut i Ebre

JA

Màrius ha dit...

No Marià, no, ja fa temps que teuvetres és com deien a la propaganda. "La Seva...de ellos". Fa la seua funció de tele autonosuya... de la Comunitat Autònoma de la Corona Metropolitana. I no sols en qüestions "culturals", si parlem de territori o política el biaix i l'òptica ja són acollonants.
I si ho noteu a la riba de l'Ebre... no vull dir-te res d'Ebre cap a baix. Hi ha vida més enllà dels successos?

ROSALIA ha dit...

ESTIC D´ACORD MARIA,
DESPRES DIEM DEL CENTRALISME D MADRID,,,
OSTRES!!! ,PUES COM HU PODEM ANOMENAR AIXÓ....?? DESPRESI??....PREFEREIXÓ MES ..DIR IGNORANS ...
SERIA BO,QUE PUGUESSIN LLEGUIR AKETES OPINIONS

ROSALIA