dissabte, 24 de juliol del 2010

Presentació del llibre EBRO 1938

El 25 de juliol del 1938, les tropes republicanes es preparen per creuar l’Ebre, utilitzen “pontones”, barques petites, metralladores i morters. Passen el riu a les 00:15h. La nit és fosca, sense lluna i el pas del riu ja feia mesos que s'estava preparant. Així s’inicia una de les majors batalles que es van lliurar a la Guerra Civil Espanyola: La Batalla de l'Ebre.
Avui, dissabte 24 de juliol, a la sala de la Fundació el Solà de la Fatarella es fa la presentació del llibre Ebro 1938 de Rubén García Cebollero.
Rubén García Cebollero ha aconseguit escriure una novel·la intensa, reflex viu de la tragèdia i de l’odissea dels seus protagonistes: un entramat de personatges dels dos bàndols, immersos en una lluita infernal i tintada de sang.Una historia d’amor i vida, dolor i mort, on l’amistat i l’esperança s’arreceren baix el foc de la guerra.
L’autor, Rubén García Cebollero, va néixer el 1975 a Barcelona. Es llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona i en Humanitats per la Universitat Oberta de Catalunya, on actualment estudia també Publicitat i Relacions Públiques. Com escriptor, ha obtingut diversos premis de poesia, amb la seva primera novel·la Ebro 1938 publicada per l’editorial Nowtilus. Presentada amb el títol de Fuego en el Ebro. 1938, va arribar a ser finalista del Premi Planeta de Novel·la 2004.

1 comentari:

Anònim ha dit...

I would like to exchange links with your site mhierro.blogspot.com
Is this possible?