dilluns, 16 de maig del 2011

Eleccions municipals (1995-2007)

Les tres candidatures (PSC, ERC i CiU) que es presenten aquest 2011 a les eleccions de Flix van coincidir com a tals per primer cop, en unes municipals, l'any 1995.
Tant a les eleccions d'aquell any, com a les de la següent legislatura (1999) hi va haver un clar guanyador, el PSC, al capdavant del qual es trobava Antoni sabaté; i un clar perdedor, ERC, que no va aconseguir cap regidor.
Els resultats d'aquest partit (ERC) en unes municipals van canviar sobtadament a les eleccions del 2003, coincidint amb la presència com a cap de llista de Pere Muñoz, que va tornar a assolir l'alcaldia i va crear un govern de consens.
Malgrat que Pere Muñoz va continuar com a cap de llista a les eleccions de 2007 hi va haver una pèrdua important de vots per a ERC que va obligar a repartir-se l'alcaldia amb el socialistes, encapçalats per Óscar Bosch.
Per la seva banda CiU mai ha estat l'opció més votada, mai ha tingut l'opció d'ocupar l'alcaldia. De fet, en aquestes darreres quatre legislatures, ha obtingut com a millor resultat 3 regidors a les eleccions de 1999 (encara que el seu millor resultat en unes eleccions municipals va ser l'any 1987 quan va aconseguir 4 regidors).
En les taules que teniu a continuació es poden veure els resultats de les eleccions municipals de Flix des del 1995 fins al 2007, període de temps en que han coincidit PSC, ERC i CiU. Diumenge 22 de maig sabrem com continua la història.
Els tres partits presenten caps de llista nous, encara que potser la cap de llista d'ERC parteix una mica en desavantatja. El 22 de maig veurem si el PSC manté la fidelitat del seu electorat, veurem si ERC aguanta el handicap d'una cap de llista poc coneguda i si CiU assoleix els resultats que esperen.

Resultat de les eleccions municipals del 1995
Resultat de les eleccions municipals del 1999
Resultat de les eleccions municipals del 2003
Resultat de les eleccions municipals del 2007
Font: www.gencat.cat

6 comentaris:

Anònim ha dit...

4 CIU, 2 PSC, 1 ERC ;)

Anònim ha dit...

4 PSC, 4 ERC, 3 CiU

Anònim ha dit...

sòn 11 regidors. Potser seria interessant un canvi en positiu per això jo penso que sortirà:

5 CIU, 4 PSC, 2 ERC.

Fa 8 anys van canviar per millorar, hem seguit igual no ha passar res diferent del que passava, doncs perquè no intentem tornar a canviar, i sinó va bé, doncs ens quedem igual.

Sigui com sigui voteu!

Anònim ha dit...

Travessa 2011:

6 PSC, 3 ERC, 2 CIU.

Anònim ha dit...

7PSC-2CIU-2ERC

Anònim ha dit...

6 PSC, 3 ERC, 2 CIU.
Esperem que aix'i sigui.