dijous, 24 de juliol del 2008

Congrés Internacional de la Batalla de l’Ebre

Avui a les 10 h a Móra d’Ebre s’ha produït l’acte inaugural del Congrés Internacional d’Història per commemorar el 70è aniversari de “La Batalla de l’Ebre”. En aquest acte hi ha participat el Conseller d’Interior i Relacions Institucionals Joan Saura.

Al congrés, que s’allargarà fins al diumenge 27, hi participaran més de 30 especialistes com Paul Preston, Angela Jackson, Werner Georg Fischer, Josep Maria Solé i Sabaté i l’historiador flixenc Josep Sánchez Cervelló entre altres.

Durant aquest dies hi haurà una gran varietat d’actes: ponències, conferències, taules rodones, debats… Així com un seguit d’activitats paral·leles com cinema, teatre, l’escenificació sobre el pont i el riu de Móra D’Ebre ¡Anem a Creuar l’Ebre! A càrrec de l’entitat amateur Ejército del Ebro, homenatge a les Brigades Internacionals, etc.

L’objectiu del congrés es valorar la importància decisiva d’aquest batalla per al futur de la guerra civil, les conseqüències que va tenir pel territori i s’analitzarà la internacionalització d’un conflicte on hi van participar per darrer cop les Brigades Internacionals.

Salut

Descarregat el programa complert dels actes aquí