dilluns, 27 de juliol del 2009

No val a badar

Bé, sembla ser que l'ERO d'Ercros finalment serà menys traumàtic del que s'esperava. Deixant de banda els acomiadaments temporals (17), s'ha aconseguit reduir els acomiadaments definitius de 51 a 34 i, a més a més, aquests s'aniran reincorporant a la fàbrica a mesura que hi hagi jubilacions.
No conec en quines condicions es faran els acomiadaments, ni les jubilacions, ni tampoc com es farà la reincorporació del treballadors acomiadats, però l'assemblea de treballadors hi està d'acord (181 vots a favor); per tant, muts i a la gàbia.
Si bé l'acord “Dins de lo dolent, està bé”, aquest no ens ha de fer perdre la perspectiva de la problemàtica econòmica que continua patint Flix. S'ha de continuar lluitant des de tots els estaments per saber quin futur dona Ercros a la fàbrica de Flix, quines inversions hi ha previstes o si, senzillament, la dòna per perduda.
A la vegada, s'ha de lluitar per la diversificació econòmica. S'ha de recordar als polítics, que s'omplen la boca durant les campanyes electorals parlant de la necessitat d'un reequilibri territorial com a punt fonamental per al futur de Catalunya, que ja és hora de que comencin a complir les seves promeses.
I ho podrien fer apostant definitivament per la creació d'un eix de creixement econòmic Tortosa-LLeida, similar al triangle Tarragona-Valls-Reus.
Per aconseguir-ho s'hauria de començar millorant les infraestructures. Primer desdoblar l'eix de l'Ebre, aproximant aquestes dues ciutats entre elles i, si s'escau, enllaçar-les directament amb França.
També es podria afavorir l'arribada de gas a tos els municipis d'aquest eix de desenvolupament o potenciar la línea ferroviària Reus-Casp. Donar avantages fiscals a les activitats que s'hi instal·lin, potenciar el turisme o, fins i tot, convertir la zona en una Zona d'Urgent Reindustrialització (ZUR).
En definitiva es tractaria de crear les sinergies necessàries per a que la iniciativa privada no veiges aquestes terres com una zona aïllada i apostes per instal·lar-s'hi.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Molt be company ! ja fa mes de 20 anys que ho anem dient això , però sembla que la Geografia no es fa escoltar. Som un colectiu que te la fama de los "rios y las provincias" .

T'en recodes del treball finalista qeu vam fer al segon premi Artur Blade que és titulava la municipalia de Flix ? Alli ja apuntavem totes aquestes idees , també recordo a al desapargut CArmel Biarnés felicitant-nos per la idea de potenciar una Ribera Nord, però els treballets llinguistics tenien mes valor .

salut