dilluns, 28 de desembre del 2009

Els residus nuclears a Flix

Ja sabeu que el passat 23 de desembre el Consell de Ministres va aprovar un paquet de mesures en l'àmbit nuclear, entre elles la construcció d'un magatzem de residus nuclears. Els pobles que el vulguin acollir tindran un mes de termini per a presentar la seva candidatura.
Sabedors de la notícia, l'ajuntament de Flix, en una mesura sense precedents, va convocar ahir un ple extraordinari amb un únic punt en l'ordre del dia: la possibilitat que Flix aculli aquest magatzem de residus nuclears.
El resultat del ple va ser del tot inesperat ja que, per unanimitat, es va decidir presentar la candidatura de Flix per acollir el magatzem temporal centralitzat (MTC).
"Es tracta d'avançar als nostres rivals en la cursa per aconseguir aquestes instal·lació" van afirmar fonts de l'ajuntament.
"No creiem que el cementiri nuclear comporti cap risc malgrat que s'hi emmagatzemaran milers de tones de materials altament radioactius durant milers d'anys, ni que aixó suposi la mort del municipi i la comarca que l'aculli com afirmen alguns verds radicals" van continuar dient les mateixes fonts.
A més a més, en el mateix ple es va decidir convocar una consulta popular per saber de primera mà el parer dels innocents del poble de Flix.
"No serà vinculant, perquè si el poble innocent ho rebutgés perdríem una gran oportunitat" van dir fonts autoritzades.

10 comentaris:

riudebaix ha dit...

inocent.....

lo llaguter ha dit...

Molt bona!

Com era aquella?

Ah, sí! Marimón l'últim!!!

montse forcades ha dit...

Jo crec que és la millor anti- innocentada d'aquest any.

Perque dins de la Central Nuclear d'Ascó, s'està construint un magatzem temporal individual de residus nuclears, els mateixos residus que s'emmagatzemaran al MTC.
Qui és ara l'innocent?

Sóm un poble irresponsable, amaguem el cap sota l'ala per no sentir ni veure més enllà, quan es podria donar la volta a la truita, i aprofitar totes les oportunitats.

Per cert, el Racó de la Pubilla, serà un abocador de residus tòxics i radioactius segons "La Vanguardia" en el seu reportatge d'ahir, però aquest abocador si que ens agrada.

Bona entrada d'any!!!

Dora Cervelló ha dit...

Una innocentada que faria feliç a més d'un, i després van dient que volen viure a Flix...

Anònim ha dit...

Haurieu de deixar de practicar aquest altruisme hipòcrita que no enganya ningú. . .
La solidaitat en aquest no existeix si no és que hi hagi una necessitat individual (i això ja no pot considerar-se en propietat)

La gent de la plataforma, en la seva majoria, si us esteu "movilitzant" es perque està apunt d'ensorrar-se el vostre sostre.

El que no podeu fer es difondre fales connotacions i titllar d'insensats aquells que prefereixen (seguint amb el clima individualista i egoista d'aquest entorn) creuar els braços.

No digueu coses lluny de la realitat mateixa. Per mi vosaltres no mourieu un dit i jo TAMBÉ SÓC DE FLIX.

Anònim ha dit...

Ah, per cert, Marinaleda també ha demanat el ATC.

Xavi.

Anònim ha dit...

Això que he escrit de Marinaleda, és en plan innocentada... o, no, lo que sí és cert es que el món dona moltes voltes.

Xavi.

Jesús Escribano ha dit...

Polémicas aparte, muy buena inocentada y muy "currada", enhorabuena.

2teixidor ha dit...

L' ATC no repercuteix sols, positiva o negativament sobre el poble que es presenta com a candidat per albergar-lo. S' han de tenir en compte totes les opinions del territori.No crec que la decició del Govern Espanyol sigui encertada ni democràtica per la següent raó:
Pot acàs amb un acord de ple municipal amb majoria simple decidir el que pensen?:

A dia d’avui són 61 ajuntaments de les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona que representen el 67% de la seva població (473.815 habitants), els que han aprovat mocions oficials contra la instal·lació d’aquest cementiri nuclear.

En el mateix sentit contrari al cementiri de residus radioactius s’hi han manifestat 7 dels 10 Consells Comarcals de la demarcació de Tarragona. Entre aquests, els quatre de les Terres de l’Ebre (Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre, i Terra Alta), i tres del Camp de Tarragona (Alt Camp, Baix Camp, i Priorat).

L’11 de març de 2008 el Parlament de Catalunya va aprovar una resolució (resolució 150/VIII; BOP núm. 229 de 17-03-2008), per la qual es rebutja la instal·lació d’un cementiri de residus radioactius al nostre país.

ON ESTÀ EL CONSENS QUE PREDICAVA LO GOVERN ESPANYOL PER A SITUAR L' ATC(CEMENTIRI NUCLEAR)?

Anònim ha dit...

Després de portar l'aigua del Ebre a Barcelona, on està el sentit anti-trasvassista d'ERC, PSC, IC, i etc...

Xavi.