diumenge, 28 de novembre del 2010

Els resultats de les eleccions al Parlament 2010

, els resultats d'aquestes eleccions tenen un guanyador clar, Convergència i Unió. Per tant, A. Mas es perfila com al proper president de la Generalitat de Catalunya. CiU ha estat la candidatura més votada a les quatre capitals provincials, a totes les comarques de Catalunya i a les quatre cicumscripcions electorals. Aquests resultats li han permès passar dels 48 diputats que tenia al 2006 als 62 d'ara.
En sentit contrari, el socialistes assoleixen els pitjors resultats electorals de la recent història democràtica (passen de 37 diputats a 28) i ERC pateix un daltabaix molt important en perdre més de la meitat dels diputats que tenia el 2006 (baixa dels 21 al 2006 als 10 diputats d'ara) i passa de ser la tercera força política de Catalunya a ser la cinquena, per detràs d'Iniciativa.
Precisament, és ICV-EUiA l'únic dels membres del tripartit que sembla que ha aguantat millor el desgat de forma part del govern, encara que també perd dos diputats (passa de 12 diputats el 2006 als 10 d'aquestes eleccions).
La sorpresa ha estat doble, per una banda el Partit Popular que ha aconseguit, contra tot pronòstic, assolir els millors resultats que mai havia obtingut al passar de 14 a 18 diputats. I, per altra banda, l'entrada en escena d'un nou partit, Solidaritat Catalana per la Independència que, liderat per Laporta, ha assolit 4 diputats superant a Ciutadans que es manté en tres diputats.
Aquests resultats ens donen un arc parlamentari diversificat que està molt lluny del bipartidisme espanyol.
Resultats eleccions al Parlament de Catalunya 2010

Candidatures més votades per circumscripció

Candidatures més votades per comarca

Resultats eleccions al Parlament de Catalunya 2010 a Flix

Tota la informació de les eleccions al Parlament de Catalunya 2010 la trobaràs aquí
Si vols la comparativa de les darreres tres eleccions al Parlament clica aquí