divendres, 8 d’abril del 2011

Municipis sospitosos

Ja hi tornem a ser, s'aproximen les eleccions municipals i la gent fa mans i mànigues per a que els resultats s'acomodin als seus objectius, encara que això suposi cometre irregularitats com la d'augmentar sense justicicació el nombre d'empadronats al municipi.
Segons la Llei Electoral que està vigent des de gener, l'OCE (Oficina del Censo Electoral) depenent de l'INE (Instituto Nacional de Estadística), està obligada a publicar el llistat de municipis que han experimentat un agument significatiu i no justificat del seu cens.
L'objectiu es lluitar contra el frau electoral i donar l'opció als representants de les candidatures d'impugnar el cens dels municipis sospitosos.
En total, l'OCE ha remès a la Junta Electoral Central els casos de 241 localitats que han experimentat un empadronament destacable.
Aquests municipis, davant la reclamació feta per l'OCE, han intentat justificar aquest increment censal, però les explicacions no han estat acceptades. Però 23 ni s'han molestat a constestar els requeriments fets des de l'oficina del cens.
Per províncies, Burgos és la que acumula més casos d'empadronaments sospitosos (45 municipis), seguida de Lleó (28), Conca (18), València (17), La Rioja (16), Astúries i Zamora (10), Càceres i Terol (8) i Lugo, Salamanca i Màlaga (7).
També s'han trobat casos sospitosos a Badajoz, Cantàbria i Valladolid (5); a Albacete, Àvila, Granada, Jaen i Palència (4); Ciudad Real i Lleida (3); A Coruña, Huelva, Madrid i Ourense (2); i Alicante, Castellón, Múrcia, Navarra i Segòvia (1).
Pel que fa a Lleida, els municipis afectats són Sort, Torregrossa i Les Valls de Valira.

INE
La Mañana