diumenge, 20 de maig del 2012

Això Sí que NO

Sota el lema "AIXÒ SI QUE NO. SI ENS RETALLEU ENS ABANDONEU", unes 15.000 persones han acudit aquest diumenge, dia 20 de maig, a l'acte en defensa del dret del treball de les persones amb discapacitat i trastorn mental que ha tingut lloc al passeig Lluís Companys de Barcelona.
El motiu d'aquest acte de protesta ha estat la retalla de la partida destinada a la inserció laboral de persones amb discapacitat en els pressupostos del govern espanyol.
Aquesta retallada afecta greument als Centres Especials de Treball (CET) que hi ha arreu del país, a les entitats d’inserció laboral i a les entitats de Treball amb Suport que, sense l’ajuda de l’administració, no podran fer front al pagament de les nòmines.
A Catalunya hi ha 7.300 llocs de treball protegits repartits en 100 entitats sense ànim de lucre. Si la retallada es fa efectiva, les entitats de Treball amb suport han anunciat que tancaran el seu servei, deixant sense atendre a més de 3.500 persones amb discapacitat o trastorn mental i amb més de 300 professionals que perdran el seu lloc de treball. El resultat serà que milers de persones amb discapacitat amb especials dificultats s’hauran de quedar a casa, sense poder treballar, amb el risc d'exclusió laboral i social que això suposa.
Com no podia ser d'una altra manera, l'Associació Jeroni de Moragas de Móra d'Ebre, que fa un servei social molt important oferint un lloc de treball a persones amb discapacitat intel·lectual de les comarques de la Ribera d'Ebre, Terra Alta, Priorat i Baix Camp, ha participat activament en aquest acte. Un autobús i diversos cotxes particulars amb uns 70 usuaris, professionals i familiars s'han desplaçat fins a Barcelona aquest diumenge pel matí.