dimarts, 28 d’agost del 2012

Xofars

6co i Tow Truck van coincidir per primer cop en una cabina l’any 1989, quan formaven part del trio de discjoqueis residents de Disco Equals, juntament amb el DJ també de Flix, Koladi-ola. Des d’un principi van apostar fort pels ritmes que arribaven des de Bèlgica com el New Beat i la EBM, combinats amb l’Acid House, que en aquell moment estava en plena efervescència. En les seves sessions no podien faltar tampoc els clàssics del Synth Pop (estil que 6co ja dominava des de ben jove). A començaments dels 90, Tow Truck va descobrir les sonoritats de la moguda de Manchester, incorporant-les als seus sets i aconseguint que temes com “Hallelujah” dels Happy Mondays esdevinguessin autèntics hits a la Equals. El so de València de gent com Megabeat i Interfront també es va veure representat en les sessions d’aquesta etapa inicial del duo de Flix.
Uns 10 anys més tard van fundar el col·lectiu Miuzeknonstop, des d’on van començar a programar festes periòdiques de música electrònica, i poc temps després començaven a organitzar el festival Xofars cada mes d’agost. Miuzeknonstop és també el segell responsable des de l’any 1999 del programa de música electrònica de Ràdio Flix, L’hora HAC, conduït fins al dia d’avui per Tow Truck.
A partir de l’any 2011, van recuperar el format de duo (6co & Tow Truck) punxant íntegrament amb vinil i oferint les seves sessions back2back en clubs com Florida 135 (Fraga), Moog (Barcelona) o One (Mollerussa). Alternant en els seus sets estils com el House de Chicago o el Techno de Detroit, sense perdre de vista les sonoritats Acid, combinades amb els sons Italo-influenciats de segells com Clone, Creme o Radius, o el Disco Funk de DFA Records. També podem trobar en les seves sessions algunes pinzellades de Bass Music de segells britànics com Numbers o Night Slugs.

Article original aquí