dissabte, 27 de setembre del 2008

Ulls Negres

A principis de setembre un grup d’onze afeccionats de Flix a la mountain bike vam fer la via verda d’Ulls Negres. En total uns 165 km per una antiga via de ferrocarril que portava ferro des de les mines de Ojos Negros a la comarca de Jiloca a Terol fins als alts forns de Sagunt a València.

No tot l’antic traçat del ferrocarril s’ha transformat en via verda; de fet la via verda no està condicionada des de la localitat d’Ojos Negros si no des de la propera Santa Eulàlia. Tanmateix alguns trams han estat eliminats per diferents tipus de construccions: fàbriques, edificis, carreteres, etc., especialment al tram més proper a Sagunt.

Com podeu suposar, la dificultat del traçat és baixa amb pendents llargues però molt suaus com correspon a les línies ferroviàries. El ferm estava en bon estat cosa que no ens va estalviar alguna punxada. Però en alguns llocs on havia desaparegut l’antic traçat no estava ben senyalitzat i alguns dels túnels no estaven il·luminats.

La via transcorre per un paisatge canviant, de la plana àrida de la vall del riu Jiloca es passa a un paisatge més abrupte quan penetrem a les estribacions de la serra de Javalambre o a la serra Calderona.

La fesomia es va succeint: camps, boscos de pins, conreus, vistes panoràmiques, arbres fruiters..., qualsevol excusa era bona per parar i fer fotografies. Però tot s’acaba quan arribem a Sagunt, la febre constructora impedeix finalitzar el recorregut.

En definitiva una excursió en la qual va podem gaudir de la natura, de les visites turístiques (Teruel, Jérica, Mora de Rubielos...), del bon ambient i del menjar.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ja veig que al final t'has animat a posar algo de l'escapada en bike! Ja es veu que vau xalar!
Segur que ja esteu pensant en la pròxima!
Esteu fets uns professionals!