diumenge, 9 de novembre del 2008

Per un grapat de vots

Sembla ser que G. W. Bush va intentar capgirar el resultat de les enquestes que donaven guanyador a Obama fins al final. Sabent que el punt fort de Mc Cain era el de presentar-se al davant de l'electorat com a millor cap de les forces armades que Obama, Bush va tornar a jugar la carta de la inseguretat, de la por al terrorisme d'origen islamista.
Bush, disfressat de Joe (Clint Eastwood a "Por un puñado de dolares") volia fer un atac selectiu a Iran i protagonitzar un Spaghetti Western. Donat que les conseqüències d'aquest atac eren imprevisibles, va optar per un succedani.
Dies abans de les eleccions va ordenar l'atac a la localitat d'Abu Kamal a Síria, a la frontera amb Irak, provocant la mort de 8 persones. Segons els nordamericans, l'atac tenia com a objectiu grups terroristes que actuaven des de Síria contra Irak (per al govern siri eren civils innocents). També, en els darrers dies va augmentar la pressió militar dels EUA als talibans del Pakistan i Afganistan.
Davant d'aquests fets, alguns analistes sospiten que aquesta escalada bèl·lica va ser un darrer intent de Bush d'ajudar Mc Cain.
Un bon epitafi per a la carrera política de Bush, "i tot per un grapat de vots"