dilluns, 9 de novembre del 2009

I ara, Recuprod!

Ni tant sols ens hem refet del tancament d'Inquide i de l'ERO d'Ercros que posem l'altra galta per a que ens fotin una altra bofetada.
Em refereixo a l'anunci del tancament de Recuprod del que me n'he assabentat aquesta tarda i de la que ja donen noticia Eva i Pere.
No hi ha paraules per expressar l'ambient que aquest nou fet crearà al poble (desil·lusió, indignació, cabreig,..) i el desafecte que és pot generar cap als polítics locals, com ja es pot llegir en alguns dels comentaris que es deixen als blocs.
Espero que entre tots trobéssim una solució perquè si no no tindrem Futur a Flix.
Per cert, i la residència? I els treballs de descontaminació de l'embassament? Algú sap alguna cosa?

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo no sóc historiador, ni sociòleg, ni economista, ni teòleg... però penso que aquestes empreses o fàbriques que juguen amb els mil euros com a molt, i les moltes hores de feinejar són complicades d'analitzar des de fora, sols els treballador de les mateixes poden explicar com es viuen tantes hores a canvi d'un sou sent generosos "normalet", sent molt generosos, en algun cas, espero que en la majoria, segur que els treballadors de la Fàbrica que tanca, trobaran millors feines, tot i que és un pal posar-se a buscar tal i com està la panoràmica, alguna cosa sí han demostrat, que se'ls pot dir treballadors amb majúscules, i això dignifica aquestes persones, que no sortiran d'una gran Fàbrica, ho faran d'una petita empresa sempre sotmesa als atzars de l'economia i a tota la resta de pells del capitalisme que és més serp que àngel.
Respecte a Flix, Marià, ja ho veus silenci, silenci i silenci... o mots disfressats de silenci que volen amagar l'obligat silenci, a quanta paradoxa du la crisi, tu veus la possibilitat de què sorgeixin paraules que expliquin raonadament a nivell popular? ja algo per explicar? els interrogants tenen respostes positives? les exclamacions no sonen a por? tot allò que has anomenat al final de la teva entrada no té la simfonia dels parèntesi ad infinitum? els temps corren com llebrers afamats a la recerca de solucions que ara mateix semblen atemorides i abolides per la crisi, no sé, però des d'aquí dir que ojalà els treballadors de l'empresa que tanca, tinguin una sortida tan digna com els anys que han dedicat a ella, i trobin feina el més immediatament possible, i que Flix rebi una visita de la bona sort en forma de quelcom suggerent, enriquidora, multiplicadora d'energies i permutadora d'una situació d'inquietud quieta.
Que s'obrin de bat a bat les portes al futur perfecte amb la dosi de bona sort que necessita el poble i que el futur imperfecte s'aboleixi amb la recepta que es trobi, i que assoleixi que les preguntes que tots i totes ens fem sobre tot plegat, tinguin unes respostes afirmatives, engrescadores i plenes de dinamisme. Si és que el dinamisme pot ballar la cançó de la incertesa amb l'escepticisme sota la vareta d'aquesta crisi tan plural a nivell estatal i tan singular a nivell de meandre.
Ojalà el ball canviï de sobte i la vareta passi a mans de progrés i el dinamisme canviï de parella i tragui a ballar l'esperança i d'aquesta unió sorgeixi el banaurat i brillant futur que tots desitgem per a Flix.

Hi ha molt d'utopia, però hi ha un altre ferro on agarrar-se.

Salutacions.

Albert.

eva_yam ha dit...

ostres tu!! Felicitats Albert per aquesta reflexió que has fet!!

Anònim ha dit...

albert ya sembles un politic tanta reflexio