dimecres, 28 d’abril del 2010

Tatin

A Joaquim Revenga, Tatin, probablement l'haureu vist per la televisió anunciant les prestacions d'un cotxe o la magnificència d'unes simples galetes. És el que té la tele, ets més conegut pels 20 segons que hi surts que per la mitja vida que t'has dedicat al món artístic.
Per què Tatin és uns dels flixancos amb més projecció artística. No solament es dedica a rodar anuncis. Ans el contrari, la seva veritable activitat és la creació artística, l'elaboració de projectes d'art, muntatges d'arts visuals i escènics experimentals, perfomance o curtmetratges com ABSENT de Guillermo Asensio. Únic curtmetratge espanyol seleccionat per a participar a la 50 edició del Krakow Film Festival (KFF)
Entre moltes coses, ha participat al projecte Mind-Body-Brain de Abraham Hurtado. Es tracta d'un conjunt de laboratoris que passa a les ciutats de Berlín, Barcelona, Lisboa, Brussel i Tel Aviv.També ha participat a l'espectacle SOJOURN IN MANTUA The tragicall historye of Romeus and Juliet de la companyia La Viuda, basat en la història romàntica dels dos amants.Però, sobretot, cal destacar les seves col·laboracions amb la Fura dels Baus com a l'espectacle de llenguatge furero OBS. La Fura dels Baus és una companyia de prestigi internacional que ha destacat pels seus muntatges innovadors i transgressors. Precisament, La Fura va presentar el 20 d'abril a Viladecans (Barcelona) l'obra 'Degustació de Titus Andronicus' que s'estrenarà el 7 de maig a la Tabakalera de Sant Sebastià, i que estarà de gira pel món durant dos anys.En aquest nou muntatge, La Fura dels Baus fusiona el teatre de la 'La lamentable tragèdia de Titus Andronicus', de William Shakespeare, amb la gastronomia de Mugaritz. Els 11 actors es posen a la pell dels personatges que van envoltar a Roma a Titus: la seva mare, Tamora (Montse Díez) i Saturnino (Joaquín Revenga 'Tatín') que va ser proclamat emperador i que es va casar amb la mare de Titus, enllaç que va desencadenar una tragèdia magnànima i una reguera de crims i venjança.
Com es diu en aquests casos: molta merda